Wedstrijden

Matig Jong AZ onderuit tegen hekkensluiter

Jong AZ is vanavond in eigen huis met 1-3 onderuit gegaan tegen Jong FC Utrecht. De thuisploeg opende zwak door na zeven minuten niet alert te reageren bij een hoekschop, waardoor Venema van dichtbij binnen kon tikken. Het was echter geen wake-up call voor de mannen van Martin Haar, die vooral in aanvallend opzicht zeer matig voor de dag kwamen. Aan de bal was Jong AZ ook ontzettend slordig, iets dat Utrecht in staat stelde om voor rust ook de tweede en de derde treffer te maken.

Hattrick

Na een afgeslagen corner van AZ verspeelde Rens van Eijden knullig de bal, waardoor de Domstedelingen uit konden breken. De uitblinkende Mallahi kon alleen richting Olij, omspeelde de doelman en ging daarna naar het gras. Strafschop voor Utrecht en een gele kaart voor Olij. Venema ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-2 binnen. Vier minuten later voltooide de spits zijn hattrick door na een fout van Einarsson van even buiten de zestien raak te schieten. Zo keek de thuisploeg na een half uur al tegen een 0-3 achterstand aan.

Kansen

Na de pauze kwamen de Alkmaarders iets beter voor de dag, al waren de grootste kansen aanvankelijk voor de bezoekers. Allereerst vuurde Mallahi de bal op doel, maar zag Olij in de korte hoek redding brengen. Na wederom een fout van Einarsson liet Mallahi Olij ditmaal wel kansloos, alleen bracht de paal redding. De eerste echt grote kans van Jong AZ was na ruim een uur voor Duin, de aanvaller kopte op aangeven van Einarsson echter van dichtbij op doelman Nijhuis. Een kwartier voor tijd redde Tijjani Reijnders dan toch de eer voor de thuisploeg, maar veel verder zou het equipe van Martin Haar niet komen.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Venema 0-1, 28′ Venema 0-2 (strafschop), 31′ Venema 0-3, 76′ Reijnders 1-3

Gele kaarten: Olij, Goudmijn (Jong AZ) Zwartjens, Dekkers (Jong FC Utrecht)

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Church, Van Eijden, Bakker, Springer; Einarsson, Jacobs, Reijders; Hardijk (58′ Goudmijn), Druijf (46′ Duin), Kaandorp (65′ Kurban)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; El Yaakoubi, Hoogenhout, Zwartjens (c), Van der Meer; Loukili, Brinkman (77′ Ozbozkurt), David; Mallahi (73′ Tesselaar), Venema (84′ Dekkers), Sow