Wedstrijden

AZ houdt druk op Twente na zege in Deventer

AZ houdt door een 0-3 overwinning bij Go Ahead Eagles de druk op FC Twente. In Deventer waren de Alkmaarders heer en meester en won het verdiend. De ploeg van Martens blijft door de zege op twee punten van de Tukkers, waarbij de ploeg uit Enschede een doelsaldo heeft van plus één ten opzichte van de ploeg uit de Kaasstad.

In een weinig enerverende eerste helft hadden de Alkmaarders wel een duidelijk veldoverwicht. Via Ruben van Bommel waren de gasten al vroeg in de wedstrijd dichtbij de openingstreffer, maar de buitenspeler raakte de binnenkant van de paal.

Sadiq

In de slotfase van het eerste bedrijf maakten de manschappen van Martens het verschil. Na een lange bal van Mijnans taste De Lange mis, waarna Sadiq de bal in het lege doel kon koppen. In de blessuretijd maakte Mijnans op aangeven van Pavlidis de tweede Alkmaarse treffer van de middag.

Na de pauze begon Go Ahead wat feller, zonder dat het AZ daarmee in grote problemen bracht. De gasten hielden eenvoudig stand, al wist Ryan zijn ploeg wel te behouden voor een tegentreffer door alert uit zijn doel te komen en een inzet van de thuisploeg knap te keren.

Een kwartier voor tijd krulde invaller Van Brederode op fraaie wijze de 0-3 binnen, waarmee de buit echt binnen was. Een goal van Edvardsen werd in de slotfase nog geannuleerd wegens buitenspel. Pavlidis raakte nog de paal.

Karakteristieken

Doelpunten: 39′ Sadiq 0-1, 45′ Mijnans 0-2, 77’ Van Brederode 0-3, 88’ O. Edvardsen 1-3

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer, M. de Wit (76’ Wolfe); Belic (76’ Dantas), D. de Wit (c), Mijnans (86’ Kasius); Sadiq (86’ Zeefuik), Pavlidis, Van Bommel (76’ Van Brederode)

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange: Deijl (24′ Everink), Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Willumsson (14′ Tengstedt), Blomme (76’ Llansana); O. Edvardsen, Baeten (46’ V. Edvardsen), Breum (76’ Adekanye)

Foto: Pro Shots | Erik Pasman

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %