Elftal en Technische staf

Zeefuik en Clasie mogelijk met AZ mee naar Deventer

Jordy Clasie en Lequincio Zeefuik sluiten zondag mogelijk weer aan bij de AZ-selectie. Het tweetal miste de afgelopen weken door blessureleed, maar pakken misschien nog het einde van de competitie mee.

Dat vertelde Maarten Martens tegen Voetbal International in aanloop naar het belangrijke uitduel tegen Go Ahead Eagles. Zaterdag zal moeten blijken of Clasie en Zeefuik fit genoeg zijn om mee te reizen naar Deventer.

Ook ging de Belgische oefenmeester in op zijn toekomst. Martens ligt in principe tot het eind van dit seizoen vast als hoofdtrainer, maar het is nog onduidelijk of hij ook komend seizoen weer aan het roer staat in Alkmaar. “Wat ik zelf wil? Ik wil trainer blijven. Van AZ? Dat is iets om later te bekijken”, liet hij optekenen.

AZ-trainer Maarten Martens.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles bezet een knappe achtste plaats in de Eredivisie en is nagenoeg zeker geplaatst voor de play-offs. Met een gelijk puntenaantal als nummer negen Sparta wil de ploeg uit Deventer echter wel die plek vasthouden. Trainer René Hake heeft ruim de keus tegen AZ; zijn hele selectie is fit.

In seizoen 2021-2022 stonden Go Ahead Eagles en AZ ook tegenover elkaar in de Adelaarshorst. Sam Beukema deed zijn oude club toen pijn door twee treffers te maken.

Aftrap Go Ahead Eagles – AZ

Go Ahead Eagles – AZ begint zondag 12 mei om 14:30 uur. Het duel is live te zien via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %