Supportersvereniging AZ

De Supportersvereniging AZ is de oudste supportersvereniging bij onze club. In het seizoen 1984/1985 bedacht Anita Kramer dat het tijd was voor een supportersvereniging en dat resulteerde in de officiele oprichting op 10 oktober 1984. De vereniging telde bij oprichting 23 leden. In het jaar na de oprichting werd het supportershome onder de Westzijde tribune in gebruik genomen. Ondanks de terugval van de club groeide de SV AZ uit tot een flinke vereniging. Het eigen home was de plek waar supporters voor- en na wedstrijden samen kwamen om de alles door te spreken.De Supportersvereniging AZ is de oudste supportersvereniging bij onze club. In het seizoen 1984/1985 bedacht Anita Kramer dat het tijd was voor een supportersvereniging en dat resulteerde in de officiele oprichting op 10 oktober 1984. De vereniging telde bij oprichting 23 leden. In het jaar na de oprichting werd het supportershome onder de Westzijde tribune in gebruik genomen. Ondanks de terugval van de club groeide de SV AZ uit tot een flinke vereniging. Het eigen home was de plek waar supporters voor- en na wedstrijden samen kwamen om de alles door te spreken.

Na een voorzitterschap van 8 jaar droeg Anita Kramer de hamer over aan Martin Dekker (thans hoofd ticketing bij de club). Onder leiding van Dekker en met de komst van Dirk Scheringa groeide de SV uit tot een vereniging met 2000 leden en daarmee was en is de SV AZ een van de grootste supportersverenigingen uit het betaalde voetbal. Martin Dekker nam zijn hobby zo serieus dat hij opviel bij AZ-voorzitter Scheringa en werd gevraagd om te komen werken bij de club. Na 7 jaar nam Dekker afscheid van de supportersvereniging en werd opgevolgd door Paul Kaandorp die het 2 jaar volhield als voorzitter.

Na Paul Kaandorp nam Remco Strik het roer over en deze heeft inmiddels al 300  jaar de leiding bij de SV AZ ( 😉 ). Strik en zijn team (laten we dat niet vergeten) zorgden ervoor dat de vereniging genoeg geld in kas had om bij de verhuizing naar het nieuwe stadion het gehele home uit eigen gelden in te kunnen richten en dat was een prestatie van formaat. Inmiddels is het supportershome omgedoopt tot het ‘Dirk Scheringa Home’ en draaien de vrijwilligers van de SV overuren om alle activiteiten in goede banen te leiden. Bij de SV gaat het op wedstrijddagen om voetbal, maar daarbuiten is het een regelrechte gezelligheidsvereniging geworden.

De supportersvereniging organiseert in samenspraak met Martin Dekker (de oud voorzitter dus) de busreizen naar uitwedstrijden. Daarnaast staat de SV bekend om het goede contact met de club.

Meer informatie over de Supportersvereniging AZ is te lezen op hun eigen website.