Wedstrijden

AZ heeft Champions League in zicht na zege op Twente

AZ heeft zojuist met 2-1 gewonnen van FC Twente en heeft daarmee Champions League voetbal weer in zicht. In een directe confrontatie met de nummer drie wonnen de mannen van Martens verdiend. Steijn opende vroeg de score namens de Tukkers, maar na rust bogen Van Bommel en Pavlidis deze achterstand om in een zege. 

Het begin van de wedstrijd was dramatisch voor de Alkmaarders. Al binnen vijf minuten opende Steijn de score, nadat het defensief niet goed stond bij de ploeg van Martens. AZ herstelde zich snel van deze tik en trok vervolgens het initiatief naar zich toe.

Ondanks het vele balbezit waren er weinig kansen te noteren voor de gastheren. Na een fraaie aanval was Sugawara nog het dichtste bij een treffer, maar de Japanner zag zijn inzet net naast gaan.

Van Bommel

Na de pauze kon het thuispubliek al snel op de banken gaan staan. Sadiq vuurde hard op het doel van de Tukkers, waardoor Unnerstall zijn inzet wel kon keren maar niet kon controleren. Van Bommel tikte vervolgens attent de gelijkmaker binnen.

Het was een welkome opsteker voor de thuisploeg, die daarna op jacht gingen naar de voorsprong. Halverwege de tweede helft zou de beloning volgen. Van Hoorenbeeck gleed ongelukkig uit, waarna Pavlidis vrije doorgang had richting Unnerstall. De Griek faalde niet en schoot zijn 28ste van het seizoen tegen de touwen.

De Alkmaarders hielden in het restant van de wedstrijd eenvoudig stand en naderen de Tukkers door de zege tot op twee punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

Samenvatting AZ – FC Twente

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Steijn 0-1, 47′ Van Bommel 1-1, 66′ Pavlidis 2-1

Gele kaarten: Van Bommel, Sadiq, Belic (AZ) Propper (FC Twente)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer (74′ Dekker), M.de Wit (74′ Wolfe); Belic (74′ Dantas), D. de Wit (c), Mijnans; Sadiq (78′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (78′ Van Brederode)

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers, Propper (c) (57′ Van Hoorenbeeck), Smal (84′ Taha); Sadilek, Steijn (67′ Boadu), Kjolo (67′ Eiting); Rots, Van Wolfswinkel, Unuvar (57′ Van Bergen)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %