Elftal en Technische staf

Beukema terug bij de selectie voor duel met FC Groningen

Sam Beukema

Sam Beukema maakt zaterdag zijn terugkeer in de wedstrijdselectie van AZ. De mandekker stond de afgelopen weken aan de kant met een blessure, maar is dus weer hersteld.

AZ deelde vrijdag beelden waarin Sam Beukema en Zinho Vanheusden meededen met (delen) van de groepstraining. Jansen geeft nu ook aan dat Beukema tegen FC Groningen hooguit 20 minuten zal kunnen meespelen. Ook Vanheusden is dus op de weg terug na zijn blessure. Voor hem komt zaterdag echter nog te vroeg.

Waar Beukema weer terugkeert bij de selectie, is Sugawara juist afwezig. De Japanner is door zijn gele kaart van vorige week tegen Vitesse geschorst. Normaliter zou Hatzidiakos rechtsachter kunnen spelen, maar door personele problemen in de defensie maakt Fedde de Jong mogelijk zijn opwachting in de basis. Ook Mees de Wit is een optie.

FC Groningen

FC Groningen bezet een teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie. De Noorderlingen namen midden in het seizoen afscheid van Wormuth en Fledderus, maar dat heeft nog niet voor de gewenste ommekeer gezorgd. Groningen verloor in de beker van Spakenburg en bevindt zich in de Eredivisie dus in de degradatiezone. Vorige week gingen de groen-witten met tien man in de slotseconden onderuit tegen Feyenoord.

Matchwinner Karlsson

AZ heeft het de laatste jaren lastig in eigen huis tegen FC Groningen. Zo werd vorig jaar voor het eerst in drie jaar weer gewonnen van de Noorderlingen. Karlsson kroonde zich tot matchwinner.

2021-2022: AZ – FC Groningen 1-0
Karlsson
2020-2021: AZ – FC Groningen 1-2
Koopmeiners (AZ), El Messaoudi 2x (FC Groningen)
2019-2020: AZ – FC Groningen 0-0
2018-2019: AZ – FC Groningen 1-0
Vlaar
2017-2018: AZ – FC Groningen 3-2
Svensson, Til, Jahanbakhsh (AZ), Van Weert, Doan (FC Groningen)

Aftrap

AZ – FC Groningen begint zaterdag 11 maart om 20:00 uur. Degenen die niet in het stadion kunnen zijn, kunnen de wedstrijd volgen op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %