Wedstrijden

Sterker AZ met minieme marge langs Vitesse

AZ heeft de lastige uitwedstrijd bij Vitesse met 0-1 gewonnen. In Arhem was de ploeg van Jansen beter, kreeg het voldoende kansen, maar was het alleen Karlsson die doel wist te treffen. Door de aanvallende onmacht van de thuisploeg bleek die treffer genoeg te zijn. 

AZ heeft de lastige uitwedstrijd bij Vitesse met 0-1 gewonnen. In Arhem was de ploeg van Jansen beter, kreeg het voldoende kansen, maar was het alleen Karlsson die doel wist te treffen. Door de aanvallende onmacht van de thuisploeg bleek die treffer genoeg te zijn. 

De bezoekers hadden voor rust de overhand, al was het in de eerste twintig minuten nog zoeken naar een gaatje in de Arnhemse defensie. Verder dan een schot van afstand van Karlsson kwam de ploeg van Jansen niet.

Na het uitvallen van Isimat-Mirin aan de kant van de thuisploeg kreeg AZ de nodige kansen. Met name Karlsson liet zich gelden met een aantal fraaie doelpogingen en het was dan ook niet verrassend dat de Zweed de score opende. Van net buiten de zestien liet de linksbuiten Scherpen kansloos met een knal in de korte hoek.

In het restant van de eerste helft was het wachten op de tweede treffer van de Alkmaarders, maar Odgaard en Karlsson zagen hun pogingen het doel net missen. Aan de andere kant hoefde Ryan maar één keer in actie te komen en deed daarbij wat hij moest doen.

Lat

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld en waren Pavlidis en Odgaard al snel dichtbij een treffer. Pavlidis raakte de bal net niet goed genoeg, terwijl Odgaard zijn poging via een been naast zag gaan. Mihailovic kwam vervolgens na een uur oog in oog met Scherpen, maar mikte de bal op de lat. In de rebound schoot Pavlidis vervolgens net naast.

In het laatste half uur daalde het spelniveau dusdanig dat er voor beide doelen weinig gevaar was. Voor Vitesse veranderde er wat dat betreft weinig, maar de gasten kwamen aanvallend ook niet veel meer door. Dat gaf de Arnhemmers hoop, want de bal hoefde slechts één keer goed te vallen en de stand was in evenwicht.

Na de entree van Van Brederode en Lahdo kwam er weer wat vuur in het aanvalsspel en het was dan ook Lahdo die Scherpen binnen een minuut onder vuur nam. De goalie maakte de poging vervolgens in twee instanties onschadelijk. In de slotminuten was het echter Vitesse dat aan begon te dringen, zonder Ryan daarbij echt te testen.

Karakteristieken

Doelpunten: 29′ Karlsson 0-1

Gele kaarten: Sugawara (AZ)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos (c), Goes, Kerkez (65′ M. de Wit); Reijnders, Mihailovic (65′ Buurmeester), Mijnans; Odgaard (85′ Van Brederode), Pavlidis, Karlsson (85′ Lahdo)

Opstelling Vitesse: Scherpen; Arcus (46′ Bialek), Isimat-Mirin (19′ Flamingo), Oroz (82′ Van Duivenbooden), Wittek; Meulensteen, Van Ginkel, Tronstad (82′ Yapi); Manhoef, Bero, Kozlowsi (54′ Vidovic)

Foto: Pro Shots | Paul Meima 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %