AZ Jeugd

AZ O19 verdiend langs Feyenoord

Afgelopen weekend lieten de jeugdteams van AZ weer eens zien waar toe ze in staat waren. In één weekend werden jeugdteams van zowel Ajax, Feyenoord en PSV verslagen. Lees hieronder onze terugblik op de jeugdwedstrijden.

Jonsson beslist

AZ Onder 19 heeft zaterdag een uitstekende overwinning geboekt op Feyenoord Onder 19. In een voor de A-junioren moeizaam seizoen werden de Rotterdammers terecht met 2-1 verslagen. In de eerste helft regende het kansen. AZ was verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de kansen. Vooral Teun Bijleveld en Ferdy Druijf waren meerdere keren dichtbij de openingstreffer.

In de tweede helft was het niet verassend een combinatie van Druijf en Bijleveld die tot de 1-0 leidde. Druijf kopte knap binnen na een voorzet van Bijleveld. Net als in de eerste helft werden voor beide ploegen veel kansen genoteerd. AZ-keeper Maarten List werd daarbij niet tot het uiterste gedreven maar moest in de 71ste minuut toch de 1-1 incasseren na een rommelige corner. De ploeg van Koen Stam bleef met vertrouwen spelen en maakte niet veel later de meer dan verdiende 2-1. IJslander Jonatan Ingi Jonsson, die bezig is aan een uitstekend seizoen, krulde de bal van buiten de 16 prachtig binnen. Bekijk de doelpunten van de wedstrijd hier.

Opstelling AZ Onder 19: Maarten List; Kevin Duin, Joerie Church, Justin Bakker, Melle Springer; Rens van der Wacht, Teun Bijleveld, Mees Hoedemakers; Jonatan Ingi Jonsson, Ferdy Druijf, Mees Kaandorp.

Doelpunten: 53. Druijf 1-0, 71. Robertha 1-1, 78. Jonsson 2-1.

Dominant

Nadat AZ Onder 14 vorige week zuur verloor tegen Ajax kon het zich dit weekend herstellen tegen PSV. De ploeg van Bram Berkhout begon flitsend aan de wedstrijd en stond al na een half uur (!) 4-0 voor. De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Myron van Brederode, Fedde de Jong en Yusuf Barasi (2x). In de tweede helft was de wedstrijd beter in evenwicht wat resulteerde in een 1-4 eindstand.

Trainer Berkhout gaf op AZ.nl commentaar op de wedstrijd. “De eerste helft was een van de betere helften van het seizoen. Ik kan alleen maar trots zijn op de jongens. Na de nederlaag tegen Ajax en een zwaar toernooi afgelopen weekend, was het even afwachten hoe ze zouden reageren. Ik moet zeggen dat ze het echt fantastisch hebben gedaan. Ook in de tweede helft hebben we nog een paar 100% kansen gecreëerd, waardoor de score nog hoger had kunnen uitvallen.” AZ staat op dit moment met een wedstrijd minder gespeeld vier punten achter koploper Ajax.

Doelpunten: 8. Van Brederode 0-1, 14. De Jong 0-2, 23. Barasi 0-3 (pen.), 30. Barasi 0-4, 45. Van de Riet 1-4 (pen.).

Kampioenschap in eigen hand

Er zijn wel eens jaren geweest dat de AZ-Jeugd meer kampioenschappen gaat binnenslepen dan dit jaar. Toch heeft AZ Onder 13 zaterdag een cruciale wedstrijd tegen Ajax om het kampioenschap gewonnen. Op sportcomplex Kalverhoek won AZ als nummer twee van koploper Ajax. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Lewis Schouten. Door de overwinning hebben de Alkmaarders het kampioenschap in eigen hand. Bij winst in de inhaalwedstrijd tegen Utrecht lost AZ Onder 13 namelijk Ajax af als koploper.

Doelpunten: 36. Schouten 1-0.