AZ Jeugd

Rood MVV vlak voor het einde langs AZ

MVV was vandaag te gast in de laatste thuiswedstrijd van Jong AZ dit KKD-seizoen. De voormalige ploeg van Ruben van Bommel moest winnen om nog kans te maken voor play-offs voor promotie. Dat lukte. In een aardig duel maakte Jong AZ op cruciale momenten fouten achterin en moest vlak voor tijd een verlies slikken. 

Terwijl op andere velden bloedstollende wedstrijden werden afgewerkt voor promotie naar de Eredivisie, stond er in Wijdewormer een wedstrijd tussen de nummer acht en nummer tien op het programma. Waar er voor MVV nog wat op het spel stond ging het voor AZ ging vooral om aanscherping van het puntenrecord. Bij de thuisploeg stond de lang geblesseerde Sem Westerveld op het doel.

MVV pakt cadeautjes uit

Jong AZ begon de wedstrijd goed en kwam snel op voorsprong. In de 8e minuut combineerden Kerssens en Daal mooi door de defensie van MVV heen. Daal kon de aanval zelf afronden.

Er was niet al te veel aan de hand voor Jong AZ, totdat Berkhout niet goed uitverdedigde in de 35e minuut. Hij schoof de bal in zijn eigen 16 meter in de voeten van El Basri. Het was voor de aanvaller vervolgens een koud kunstje om Westerveld te passeren.

Diezelfde Westerveld was vlak voor rust erg ongelukkig toen hij wild uit zijn doel kwam en Livramento neerhaalde. De scheidsrechter wees naar de stip maar hield het, tot opluchting van Westerveld, bij een gele kaart. Livramento schoot de penalty zelf onberispelijk binnen. In de extra tijd van de eerste helft was Kerssens nog dicht bij een doelpunt, maar hij wist een voorzet vanaf de 11 meter niet binnen te werken.

MVV loopt rood aan

Na rust kreeg Jong AZ meteen de wind mee. Na nog geen twee minuten na de thee maakte MVV-aanvaller Buifrahi een onnodige overtreding op Addai. Het resulteerde in zijn tweede gele kaart. Zo kon AZ met een mannetje meer verder.

Jong AZ rook bloed en kort daarna werd het al gelijk. Na een spervuur aan kansen wist centrale verdediger Berkhout de bal achter zijn standbeen te verlengen en, á la Pavlidis, in het doel te werken.

MVV moest vooral verdedigen maar wist vijf minuten voor tijd toch weer op voorsprong te komen. Bryan Smeets schoot de bal, via de voet van Berkhout, achter Westerveld en zette de einduitslag op het scorebord.

FOTO PRO SHOTS / Vincent de Vries

 

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.
    0 %