Elftal en Technische staf

Jansen hoopt op fitte selectie tegen FC Groningen

Kort na de zwaarbevochten overwinning in Cluj blikte Jansen voor de camera van AZ TV alweer vooruit op de volgende wedstrijd. Zondagavond wacht namelijk een affiche met FC Groningen. Jansen hoopt dat hij over zijn voltallige selectie kan beschikken. “We hebben links en rechts wat klachten.” 

“We gaan iedereen oplappen en klaarmaken voor zondag”, vertelt Jansen vrijdag op de vluchthaven in Roemenië. Want de spelers van AZ kregen nogal wat overtredingen te verduren in Cluj. “Vangelis Pavlidis heeft een flinke schop gehad. Hij heeft ook nog wat last van zijn vinger, die is uit de kom geweest.” Ook Jordy Clasie is niet helemaal fit uit de wedstrijd gekomen. Dat geldt ook voor Dani de Wit, die het veld moest verlaten met een gescheurde lip.

We gaan iedereen oplappen en klaarmaken voor zondag.

FC Groningen

FC Groningen kent een matige seizoensstart. De ploeg van trainer Danny Buijs wist dit seizoen pas één keer te winnen en staat met zeven punten op de zestiende plek in de Eredivisie. De Noorderlingen hebben in eigen huis de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Mike te Wierik en Radinio Balker ontbreken.

Recente historie

Van de laatste vijf ontmoetingen in de Euroborg won AZ er twee. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2018. Bekijk hieronder de beelden van die wedstrijd.

2020-2021: FC Groningen – AZ 0-0
2018-2019: FC Groningen – AZ 1-3
Chabot (FC Groningen), Idrissi, Midtsjø, Maher (AZ)
2017-2018: FC Groningen – AZ 1-1
Mahi (FC Groningen), Jahanbakhsh (AZ)
2016-2017: FC Groningen – AZ 1-4 (play-offs)
Drost (FC Groningen), Jahanbakhsh, Stengs, Weghorst 2x (AZ)
2016-2017: FC Groningen – AZ 2-0
Linssen, Van Weert (FC Groningen)

Aftrap

FC Groningen – AZ begint zondagavond om 20.00 uur en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant