Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Guus Til vertrekt naar Spartak Moskou

Guus Til heeft vanavond zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld. Volgens onze bronnen is de aanvoerder is in afwachting van een visum en zal zodra hij die heeft op het vliegtuig stappen naar Moskou. Beide clubs bereikten een akkoord over een transfersom van ruim vijftien miljoen euro. Als de enkelvoudig international door de medische keuring komt zal hij een meerjarig contract signeren in de Russische hoofdstad. Het was voor de geboren Zambiaan een mooie laatste wedstrijd. Zijn ploeg plaatste zich door een overwinning op BK Häcken voor de volgende ronde en Slot gunde zijn pupil twintig minuten voor tijd een mooie publiekswissel.

Er komt voor Til zodoende een einde aan ruim drie seizoenen in het eerste van AZ. De club waar hij in 2011 belandde, na eerder gespeeld te hebben voor Geinburgia en SV Diemen. Op 8 augustus 2016 maakte Pruikie uiteindelijk zijn debuut voor het vlaggenschip in het Europa League duel met PAS Giannina. In de jaren die volgden groeide Til uit tot een scorende middenvelder met veel diepgang. Dat viel ook bondscoach Ronald Koeman op, die de kilometervreter op 26 maart 2016 liet debuteren tegen Portugal. Dat zou voorlopig zijn enige interland blijken.

Onderscheiden

De middelvelder mocht zich sinds afgelopen seizoen ook aanvoerder noemen van het Alkmaarse vlaggenschip en wist zich na de winterstop te onderscheiden door de winnende treffers te maken tegen Ajax en PSV. Met het vertrek van Til komt er een vacature vrij op het middenveld. In de voorbereiding kwam Stengs wel eens op die positie terecht, een plek die in de toekomst ook voor hem lijkt weggelegd. De Alkmaarders gaan echter sowieso op zoek naar een vervanger voor Til en willen zoals bekend ook nog een buitenspeler toevoegen aan de selectie.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com