AZ lijkt haar derde versterking van de zomerse transferperiode binnen te hebben. De Noor Fredrik Midtsjø komt over van Rosenborg.

Dit weet AZ Fanpage uit betrouwbare bron. De 23-jarige middenvelder zal morgen – op onderling goedvinden van beide clubs – nog in actie komen voor de Noorse topclub, als het uitduel met Celtic wacht in de voorrondes van de UEFA Champions League. Daarna zal Midtsjø naar Alkmaar trekken, waar hij een meerjarige verbintenis kan ondertekenen.

Svensson

Midtsjø is een goede vriend van AZ-verdediger Jonas Svensson, die tijdens de winterstop van vorig seizoen al overkwam van Rosenborg. Hij zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de uiteindelijke keuze van Midtsjø voor een Nederlands avontuur. Midtsjø droeg tot op heden één keer het shirt van de nationale ploeg, waarin hij niet tot scoren kwam.

Welk bedrag de Alkmaarders voor de diensten van de middenvelder neertellen, is niet bekend. Eerder versterkte de nummer zes van de Eredivisie zich al met de transfervrije Marco Bizot en het huren van Feyenoorder Marko Vejinovic.

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

62 Replies to “‘AZ versterkt zich met Noor Midtsjø’”

   1. Serieus hoor, dat negatieve anonieme gezeik begint ons te vervelen. Kende jij Markus Henriksen? Jonas Svensson? Pontus Wernbloom? Rasmus Elm? Niemand toch? Allemaal losers….

  1. Zo een reaktie ? Schaamteloos Jan. !!! Ik neem aan dat je jezelf bij hetzelfde niveau aansluit als waar je mee eindigt.

  2. Jan is volgens mij zelf een echte topper in zijn vak, dat kan haast niet anders. Als je zo snel “afval” kunt scheiden ben je vast een leidinggevende over minimaal 300 man of werk je bij de gemeentereiniging

 1. Over het algemeen gaat az niet over een nacht ijs. Deze speler zal uitvoerig beoordeeld zijn. Als hij zich net zo makkelijk aanpast als Svensson en zeker net zo goed voor de dag komt als zijn landgenoot hebben we er een topper bij. Wat we missen is een speler die zijn mouwen opstroopt vooraan gaat in de strijd een kapitein. We laten ons verrassen.

 2. mooi, lijkt weer iemand met pit in zijn donder! Niet al te groot, maar als de instelling maar goed is. Hopelijk wordt het een tweede Svensson

 3. Geef jullie helemaal gelijk AZFanpage. Al dat negatieve gezeik hier bah! Kijk ik ben kritisch en regelmatig hard in mijn oordeel en zeg waar het op staat. Maar om deze jongen als niveau troep te bestempelen slaat nergens op. Als wij een type Rasmus Elm / Henriksen in huis gehaald hebben, krijgt Huiberts van mij alle credits!

  1. Daar hebben we de Heintje Davids van AZ weer je had toch afscheid genomen van AZ? Wist wel dat je terug zou komen incl. de onmisbare seizoenskaart.
   Dit jaar gaat AZ vlammen Gerben.
   Nuttige speler denk ik zeker eerst paar maandjes met het tweede ballen.

   1. Een oude vos verliest nooit zijn streken Bex. Trouwens Maher is vanmiddag NIET bij PSV gepresenteerd. Brands vertelde dat hij per direct mag vertrekken tegen een zachte prijs. Ze willen van hem af. Weet je dat Huiberts? En…….ik las hier iets heel opvallends “cut en throat”. Bij deze 2 woorden denk ik aan heel iets anders. Maar dat terzijde,

 4. geef deze jongen een kans,ik ken hem niet en ga ook niets over hem zeggen.dat doe ik pas met de winterstop.
  laat hem lekker wennen aan het voetbal en Az.
  dat hij pas met zijn 23 jaar i wedstrijd in het nationale elftal heeft gespeeld zegt mijn niets,er zijn jongens die zijn ouder dan 23 jaar voor dat ze een wedstrijd in een nationaal elftal gespeelt hebben.

 5. Voetbal is entertainment en AZ maakt gewoonlijk geen transferbedrag bekend.
  De fans willen dat wel weten en hebben daar ook recht toe want zij betalen ook!
  Het hoort bij de show net als lichteffecten in het stadion enz.
  Voetbal is show AZ!

  1. Best wel onzin. Ik ben ook nieuwsgierig maar ik kan me niet voorstellen dat de nieuwsgierigheid van supporters een goed argument is om open kaart te spelen wat transfers betreft. Kan alleen maar nadelig zijn voor AZ in het huidige cut-throat transfer klimaat dat de voetbaltransfermarkt tegenwoordig is.

 6. Ziet er uit als een goede versterking. Heeft er 3 jaar geleden 7 maanden uitgelegen en zich toen laten verhuren. Het klinkt voor mij als een geval Haps, getallenteerde voetballer die even nodig had om er te komen.

  Wel vraag ik me af of het niet verstandig is om de voorkeur aan een CV te geven. Vlaar en Wuytens is geen erg dynamisch duo en Vlaar wordt ook langzaam steeds ouder (en blessuregevoeliger). Naar mijn mening hebben we niets achter de hand, omdat de jeugd nog niet ver genoeg is en Van Eijden het niveau gewoon niet heeft. Ook een extra rechtsback zou niet verkeerd zijn, Svensson heeft nu namelijk geen concurrentie. Verder ziet het er dit jaar in de breedte goed uit. Eindelijk weer keuze op de vleugels en veel voetballende middenvelders.

  1. Levi Opdam heeft een aantal wedstrijden rechtsachter gespeeld toch? Hij is nog niet toe aan een vaste basisplaats maar de wedstrijden die hij speelde vulde hij redelijk goed in naar mijn mening.

 7. Mooi man! Met van Overeem erbij en een jongen als Til. Gaat het dan toch nog goed komen? 😉 Ik heb er zin an. Lijkt me wel een baas, net als Hendriks.
  Ook lekker voor van Overeem, kan hij nog vrijer voetballen met zo’n loper door de as.

 8. Type Pontus zou fijn zijn, een breker die de ruimtes dichtloopt die V overeem veroorzaakt!

  Ben het eens dat er nog een centrale verdediger bij moet, als er iets wegvalt is er weinig kwaliteit wat het centrale duo kan opvangen. Pantelis H vind ikzelf nog te licht als CV en heeft misschien ervaring nodig bij een andere club (verhuren dus)! v Eijden is een ”oke” back up maar met Ron die vaak eruit is toch handig om een extra zekerheidje te hebben! AZ zou wellicht is kunnen kijken bij wat grotere clubs om een CV te huren, Vitesse had in de bekerfinale een verdediger staan van Chelsea (Miazga) waar onze WW het heel lastig mee had!

  Nu hapsie vertrokken is krijgt Ouwejan de kans, heeft hij verdiend na al die tijd, zonder te zeuren, gewacht te hebben voor deze kans. Toch is een linksback nodig, Met 2 jonge talenten op de linksback positie is het een risico zodra ouwejan uitvalt of teleursteld….

  Bij vertrek van Illias Bel Hassani misschien toch is gaan praten met onze verloren zoon Adam Maher, ondanks alles toch zeer waardevol geweest voor de club.

 9. Krijgen we ook nog eens een 1e rangs aankoop i.p.v B garnituur????
  Wat een zeikzooi!!!!

 10. Een kinderhand is snel gevuld Azijnzeiker.
  Nog ff en met een amateur zijn ze al blij.
  We glijden hier ook af.

 11. Naast Fredrik hebben we nog een versterking binnen.. Lisanne Nooter!

  Hoor niemand over deze aanwinst. Schandalig!!

  1. Lisanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn, elke keer weer een ander en mij doet dat pijn. Want jouw liefde waarmee jij mij soms verblijdt, heb ik liever liever liever voor altijd. Misschien iets voor een Volendams zangduo?

   1. Voor jou is het beter dat de competitie weer begint want het is wat onsamenhangend geworden….sterkte ermee man!

    1. hahaha! Je hebt gelijk. Competitie moet nu snel starten, want ik word geeeek! 🙂

   2. Het is trouwens ROsanne! Maher mag per direct weg bij PSV. Hij wil op zijn blote knieën met veel inlevering van zijn salaris terug naar waar het allemaal begon, AZ

    1. Ah! ROsanne..gelukkig heb ik meer verstand van voetbal.
     Maher terug naar de Alpha en de Omega van het Nederlandse voetbal? Ik weet het niet. Geen wedstrijden gespeeld op niveau en terugkomen terwijl je hier zo graag weg wilde…mijn gevoel zegt niet doen.

 12. Heb speciaal voor jullie naar Rosenborg-Celtic gekeken!

  DRA-MA-TISCH!!!!!! deze kip zonder kop….
  Weer 3 miljoen naar de klote. Koop dan verdomme een grote talent van Real Madrid voor 8 miljoen(geef ze een terugkoopclausule van 20 miljoen daarbij enfin). DAAR HEB JE TENMINSTE WAT AAAAAAN Jaaaaa!

  Hij was echt zeeer slecht tegen Celtic.. Geen enkele goede actie, geen creativiteit. Liep zich overal dood. Daarom dat iedereen hem liet rotten bij Rosenborg, maar nee AZ moet hoofdsponsor blijven van de Noorse vereniging

  Doet pijn dit wederom. Een kopie van Rienstra op 85%. Had echt wel genoegen genomen met allemaal eigen jeugd, maar wanneer kappen jullie eens met SLECHTE transfers Mr Huiberts. Svensson is de enige goede(en dat is nog te vroeg oordelen) die hij binnen heeft gekregen

  1. Echt, dat ze jou nog geen technisch directeur hebben gemaakt…

   1. Dit is natuurlijk het beste stukje waarbij bovenstaand orakel eigenlijk zijn hele betoog onderuit haalt.
    “Svensson is de enige goede(en dat is nog te vroeg oordelen)”

    Een halfjaar naar Svensson kijken is te vroeg om te oordelen maar meneer heeft aan één wedstrijd van Midtsjø tegen Celtic genoeg om zijn mening klaar te hebben.

     1. Dat weet ik niet maar ik zie wel dat jij hier met een vooringenomen blik reageert en niet dezelfde referentiekaders gebruikt. Oftewel je meet bewust met twee maten omdat het je beter uitkomt. Probeer de volgende keer als iemand jou hier op wijst inhoudelijk te reageren of je fout toe te geven in plaats van naar iets vragen wat ik helemaal niet beweerd heb.

     2. Regeren is vooruitzien en dat beheers ik tot in mijn tenen
      Wat een ondeskundigheid hier om te huilen!!!!???
      Als het zo doorgaat stop ik hier!

     3. Nogal ondankbaar als je bedenkt dat ik heel Europa analiseer alleen voor jullie!!!

  2. Wat een dom gelul, zo slecht was hij totaal niet. Viel niet heel erg op, wat hij deed deed hij gewoon goed, geen balverlies. Je kan aan hem zien dat hij wel wat kan.

   Je kan de wedstrijd trouwens op youtube terug zien, zo kan ieder zijn eigen mening vormen. Luister vooral niet naar dit figuur, de dommigheid straalt van je commentaar af.

 13. Maar istie nu binnen dan? woorden als ‘waarschijnlijk’ – ‘misschien’ – ‘wellicht’ en ‘lijkt binnen te hebben’ vind ik persoonlijk nog wat vaag!

  Vind de meningen hieronder trouwens wel wat voorbarig. Rosenborg hanteert een andere speelstijl en misschien heeft AZ wel meer kwaliteit waardoor hij op een hoger niveau kan aanhaken/meespelen. Zie het wel positief in en ik denk dat hij door zijn vriendschap met Svensson ook sneller kan ‘acclimatiseren’. Dat hij gisteren een baggerwedstrijd speelde is waar, maar in hoeverre is dat hem aan te rekenen als het halve team ondermaats presteerde.
  Vorig seizoen vond ik AZ veel duels verliezen op het middenveld waardoor de verdediging vaak onder druk stond. Nu in de voorbereiding hebben we een redelijk stabiel middenveld en zie je dat de tegengoals minimaal blijven (vooralsnog). Het aantrekken van een middenvelder vind ik dan ook een logische zet.

 14. Wat een slap gelul allemaal hier!
  Wat een ondeskundigheid!
  Aftrappen die bal!

 15. Als een speler van AZ slecht speelt omdat hij met zijn kop bij een transfer is, kreeg hij van ons onderuit de zak. Daar zijn genoeg voorbeelden van. Als hij gisteren zo slecht speelde zou dat misschien ook komen door …. en dan is het weer niet goed!
  Eerst nu maar met AZ meespelen. En tenslotte Rasmus, Pontus, Aron en Henrik stonden er ook niet gelijk.
  Maar met Koopmeiners erbij zag ik het ook wel zitten. Die gozer kan echt voetballen. Heeft mij net zo snel als Stengs overtuigd.

  1. Gerben, ik bid met je mee… Maher zou echt een versterking zijn vergeleken met deze simpele Noor…

 16. Als deze noorden 2.2 miljoen moet kosten, kan je net zo goed dat geld stoppen in maher

 17. Nog steeds geen witte rook. Maher was in Alkmaar een geweldige voetballer hoewel het laatste half jaar aan de matige kant was uitgezonderd de beker. maar hij is een spelverdeler en die hebben we al. Wat we nodig hebben is een bikkel die de gaten dicht loopt en snel kan schakelen om een tegenaanval te plaatsen. Te veel raakten we vorig seizoen de bal kwijt op het middenveld omdat daar te veel watjes rondliepen. Of egoisme Bel Has enz. . Nu hebben we bikkels nodig. Az heeft hem lang in de gaten gehouden. Blijkbaar bezit hij deze eigenschappen. Hij moet niet beoordeeld worden op 1 wedstrijd.

  1. Met bikkels alleen red je t niet. Dan blijf je middenmoot. Het eftal “Bal op het dak” kent ook 11 bikkelaars maar heeft geen kwaliteit genoeg. Mag hopen dat hij wel die kwaliteiten heeft die je nodig hebt, die ons dit jaar ontbeerden.
   Iemand die het spelletje ziet en zuiver en direct kan spelen. Iemand die openingen vindt. Een type Maarten Martens. Iemand die onvoorspelbaar openingen vindt.
   Ik vond dat dat een zeer zwak punt was dit jaar net als het vrij lopen van onze spits.

  1. Begint inderdaad wel heel lang te duren. Hij speelde gister nog mee voor Rosenborg tegen Kristiansund. Hij viel in in de 68e minuut.

   1. Niemand die iets weet waarom er nog geen witte rook is? Of ontwikkelt de jeugd zich zo goed dat AZ voor deze Noor ook weer niet te veel wilt uitgeven omdat ze al kwaliteit in huis hebben?

Comments are closed.