Elftal en Technische staf

AZ haalt met Leeuwin gewenste defensieve versterking

Ramon Leeuwin is de nieuwe centrale verdediger van AZ. De stopper speelde de afgelopen anderhalf jaar bij het Deense Odense en moet de defensieve problemen van de Alkmaarders gaan oplossen. Pantelis Hatzidiakos raakte voor de winter zwaar geblesseerd en zal dit seizoen sowieso niet meer in actie komen. Ron Vlaar kan naar verwachting fit aan de tweede seizoenshelft beginnen, maar is vanwege zijn blessureverleden geen zekerheidje.

Om die reden ging Max Huiberts op zoek naar een extra centrale verdediger en kwam dus uit bij Ramon Leeuwin. ‘We weten allemaal dat Pantelis Hatzidiakos er voor een lange tijd uit is met een blessure. Daarom wilden we er graag een verdediger bij’, legt de Directeur Voetbalzaken uit op de website van zijn club.

‘We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan. Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn. En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie. Ramon voldoet daar allemaal aan. Het is een heel mooie aanvulling op onze selectie.’ Leeuwin speelde in Nederland eerder voor onder andere FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden.

Foto: Pro Shots | Joep Leenen

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com