Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ loopt zich stuk op Zweedse muur en speelt 0-0

AZ is er zojuist niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van BK Häcken. De Alkmaarders hadden in tropische omstandigheden een overwicht en de beste kansen, maar wisten die niet te benutten. Stengs was tweemaal dichtbij op aangeven van Wijndal, terwijl Yasin de lat raakte namens de gasten. Door de remise moet de ploeg van Slot volgende week aan de bak om een plek in de derde voorronde van de Europa League veilig te stellen. 

In de eerste helft viel er niet heel veel te beleven voor de supporters. Geheel volgens verwachting trokken de Zweden zich terug en was het voor AZ moeilijk om in de moordende hitte een tempo te ontwikkelen om de gasten kapot te spelen. De Alkmaarders waren meer in balbezit en ook veel dreigender, met name via Owen Wijndal. De voorzetten van de linksback bereikten echter vaak net niet het eindstation. Een keer slaagde Wijndal er wel in een ploeggenoot te bereiken en bood Stengs een grote kans. De aanvaller zag zijn inzet echter geblokt worden en naast gaan. BK Häcken werd via een zeldzame uitbraak ook een keer gevaarlijk en zag een inzet van Yasin via de lat terug het veld in stuiteren.

Paal

In de tweede helft bleef AZ op jacht gaan naar de voorsprong en was daar snel dichtbij, de streep van Koopmeiners spatte echter uiteen op de paal. Na een uur spelen ging Slot iets opportunistischer spelen om de Zweedse muur te slechten en bracht debutant Sugawara en de teruggekeerde Idrissi voor Wuytens en Gudmundsson. Deze wissels sorteerden vijf minuten later bijna effect. Wijndal brak door aan de linkerkant, vond opnieuw de vrijstaande Stengs, die ditmaal hard op de vuisten van Abrahamsson schoot. In het restant van de wedstrijd bleef AZ drukken, wat eigenlijk alleen resulteerde in schoten van afstand en een paar halve kansen. Gescoord werd er zodoende niet meer.

Karakteristieken

Doelpunten: 

Gele kaarten: Wijndal (AZ) Godswill, Yasin (BK Häcken)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (58′ Sugawara), Wijndal; Midtsjø (77′ Hatzidiakos), Til (c), Koopmeiners; Stengs, Boadu, Gudmundsson (58′ Idrissi)

Opstelling BK Häcken: Abrahamsson; Godswill (87′ Andersson), Toivio, Lindgren (c), Sverrisson; Friberg, Lundberg, Berggren; Irandust (70′ Ojala), Paulinho (77′ Faltsetas), Yasin

Foto: Pro Shots | Kay Int Veen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com