Wedden op voetbal

Wedstrijden

Ajax legt onthutsend zwak AZ op de pijnbank

Geen passie, geen geloof en gegoochel met de opstelling resulteerde vandaag in een pijnlijke afgang in de Arena. AZ speelde een bedroevende wedstrijd en mocht met rust blij zijn dat het slechts 1-0 stond door een treffer van Van de Beek. Na rust gaven de Alkmaarders het snel op en lieten Ajax binnen een kwartier uitlopen naar 4-0. Tadic maakte er vlak voor tijd nog 5-0 van.

AZ begon zeer matig aan het treffen met de Amsterdammers. De Alkmaarders traden aan met een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. Van Rhijn was naar het centrum van de defensie verhuisd, waardoor Svensson weer op rechtsback kwam te spelen. De vacature op het middenveld werd verrassend genoeg ingevuld door Marko Vejinovic. De middenvelder maakte na een jaar blessureleed direct zijn rentree in de basis in dit topduel. De wijzigingen deden AZ echter geen goed.

Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal beter en drukte dit overwicht al snel uit in de score. Na nog geen drie minuten dook Donny van de Beek alleen op voor Marco Bizot en schoot beheerst raak. Het was aan de doelman te danken dat de wedstrijd al niet voor rust werd beslist. De goalie moest handelend optreden na inzetten van Tagliafico en Dolberg en zag een kopbal van De Ligt rakelings voorlangs gaan. De gasten werden slechts één keer gevaarlijk in het eerste bedrijf via een knal van afstand van Vejinovic.

Beslissing

Na de pauze begon AZ net zo matig als in de eerste helft. Wederom duurde het nog drie minuten voor de fans van de thuisclub konden juichen. Marco Bizot kon een afstandsschot van Ziyech niet klemmen en stelde Dolberg zodoende in staat de rebound binnen te tikken. Niet veel later herstelde de doelman zijn fout door van dichtbij miraculeus te redden op een inzet van Ziyech.

Afstraffing

Het zou echter uitstel van executie zijn. Enkele minuten na de redding kon de doelman alsnog vissen. Bizot was kansloos na een van richting veranderd schot van Blind. AZ liet het hierna volledig lopen en liet Ziyech kinderlijk eenvoudig door het strafschopgebied slalommen en scoren. De thuisclub schakelde hierna een tandje terug, waardoor het iets rustiger werd voor het doel van de gasten. Vijf minuten voor tijd gaven de Amsterdammers echter nog één keertje gas en strooide Tadic met zijn treffer extra zout in de Alkmaarse wonden.

Karakteristieken

Doelpunten: 3′ Van de Beek 1-0, 48′ Dolberg 2-0, 53′ Van Rhijn (eigen doelpunt) 3-0, 62′ Ziyech 4-0, 84′ Tadic 5-0

Gele kaarten: Idrissi, Vejinovic, Hatzidiakos (AZ) Huntelaar, Tagliafico (Ajax)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Vejinovic (56′ Hatzidiakos); Gudmundsson, Johnsen, Idrissi

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt (c) Wöber (81′ Schuurs), Tagliafico; Van de Beek, Schöne, Blind (70′ Neres); Ziyech, Dolberg (58′ Huntelaar), Tadic

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com