Ingezonden

Zo kijk je buitenlands voetbal in Nederland

Ook als AZ niet hoeft te voetballen, kun je gewoon doorgaan met het blijven kijken van voetbalwedstrijden. In het buitenland zoals in Engeland en Duitsland is de competitie namelijk ook begonnen. Via verschillende providers kun je online een abonnement op Viaplay afsluiten. Je kunt dan ook kijken naar de internationale competities, zoals bijvoorbeeld de Premier League en de Bundesliga. Al deze wedstrijden worden via de betaalzender uitgezonden.

Buitenlands voetbal kijken

De meeste voetbalcompetities zijn inmiddels al begonnen, en dat zorgt ervoor dat je naast de Nederlandse voetbalwedstrijden ook de wedstrijden uit Engeland en Duitsland kunt bekijken. De meeste van deze voetbalcompetities hebben de rechten verkocht aan Viaplay. Dat is handig, want daardoor hoef je maar voor één aanbieder een abonnement te hebben. Je kunt het abonnement op deze betaalzender afsluiten via je provider zoals bijvoorbeeld KPN of T-Mobile Thuis. Je betaalt de maandelijkse kosten van het abonnement dan via de maandelijkse rekening van de provider.

Welke voetbalcompetities doen mee?

Er zijn heel wat voetbalcompetities die je kunt volgen via Viaplay of andere streaming diensten. Je kunt uiteraard de Bundesliga uit Duitsland volgen, maar ook de tweede Duitse competitie wordt uitgezonden. Daarnaast zie je ook alle wedstrijden uit de Premier League uit Engeland. Zo is er dus genoeg te zien. Over het algemeen kost een abonnement zo’n 14 euro per maand. De telecomproviders houden in samenwerking met de streamingdienst regelmatig kortingsacties, zodat je minder hoeft te betalen voor het eerste jaar betaald voetbal kijken.

Engels voetbal

Engels voetbal was altijd te volgen via Ziggo Sport, maar ook deze rechten zijn inmiddels verkocht aan Viaplay. De wedstrijden tussen bijvoorbeeld Arsenal en Tottenham Hotspur zie je dus via deze betaalzender. Je kunt naar de wedstrijden kijken via je televisie aan de hand van de Viaplay app, maar het is ook mogelijk om de wedstrijden online te bekijken op je computer, smartphone of tablet. Zo maakt het niet meer uit waar je precies bent; overal heb je toegang tot de topwedstrijden.

Toch kun je meer zien dan alleen de toppers. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de M23-derby kijken tussen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace. Ook de Schotse voetbalcompetitie kun je volgen. Op die manier kun je heel wat buitenlands voetbal zien.

Bundesliga kijken

De Duitse voetbalcompetitie is de Bundesliga. Ook deze rechten zijn inmiddels bij Viaplay te vinden. Daardoor zie je de wedstrijden tussen bijvoorbeeld Bayern München en Borussia Dortmund. Deze wedstrijden vallen binnen het abonnement, waardoor je niets extra betaalt om de buitenlandse competities te kunnen volgen. Je kunt deze wedstrijden bekijken via aanbieders zoals VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile en Youfone. Deze providers maken het mogelijk om een abonnement op Viaplay te nemen, binnen je maandelijkse bestaande abonnement. Als je als huishouden al een abonnement hebt bij één van deze providers, is het afnemen van de extra betaaldienst erg eenvoudig. Als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten kun je gemakkelijk kijken naar het grote aanbod voetbal.

Andere sporten

Viaplay is niet alleen een voetbalzender, maar biedt nog veel meer verschillende sporten aan binnen het abonnement. Voor die bijna 14 euro per maand krijg je bijvoorbeeld ook toegang tot de beste films en series, maar kijk je ook naar een andere populaire sport waar veel mensen Viaplay voor afsluiten; de Formule 1. Sinds vorig jaar verloor RTL 7 de rechten op darts en werd ook deze sport ondergebracht bij de betaalzender. Daardoor zie je vrijwel alle sporten die eerst op de vrije Nederlandse televisie werden uitgezonden nu op één kanaal. De verwachting is dat de komende jaren er nog meer sporten aan het aanbod worden toegevoegd, zodat je deze allemaal op één plek vind

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %