Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Zelfkritische Vlaar: Ik had het beter moeten inschatten bij die 1-1

AZ ging vanavond in de slotfase met 2-1 onderuit bij Vitesse, waardoor het de ongeslagen status in de eredivisie verloor. Na afloop spraken wij een teleurgestelde Ron Vlaar, die zich na een klein uur noodgedwongen moest laten vervangen. ‘Het schoot in m’n hamstring, net als tegen Mariupol. Dus ik moest eruit’, geeft de routinier desgevraagd aan. ‘Het voelt niet als iets heel ernstigs maar laten we de komende dagen maar even afwachten. Het voelt nu iets stijver dan de vorige keer maar toen ging ik door. Nu ben ik eruit gegaan. Vorige keer was ik na zeven dagen terug dus dat was lekker, nu heb ik wat meer tijd.’

Het treffen met de Arnhemmers liep niet zoals gepland en de verdediger baalde dan ook over het behaalde resultaat. ‘Ik denk dat we eigenlijk best een goede wedstrijd hebben gespeeld. Het laatste gedeelte heb ik in de kleedkamer gezien op tv maar we hebben wel te weinig kansen gecreëerd uiteindelijk daarmee. En dan scoren ze in blessuretijd van de eerste en tweede helft twee keer.’

Gelijkmaker

De verdediger is kritisch over zijn rol bij de gelijkmaker. ‘Ik had het zelf ook beter in moeten schatten in die situatie bij de 1-1. Hij schiet hem uiteindelijk wel goed binnen maar dat had voorkomen kunnen worden. Die tweede natuurlijk ook, maar dat gebeurt. Dat is een contrast met donderdag toen we zelf die gelijkmaker maakten in de slotfase. Dat is heel zuur, maar het gebeurt en dat is de realiteit.’

Fris

Volgens de Hensbroeker had dat echter niet te maken met de inspanningen van afgelopen donderdag. ‘Het klinkt misschien gek maar ik heb daar niks van gevoeld en ik denk dat als ik om me heen keek dat iedereen wel fris was. Dus dat is een positief teken, alleen hebben we dat niet om kunnen zetten in drie punten helaas.’

De nederlaag tegen Vitesse betekende de eerste officiële nederlaag van het seizoen na  negen wedstrijden, waardoor we desondanks terug kunnen kijken op een goede start, al is Vlaar kritisch. ‘Tuurlijk kijken we wel positief terug op het eerste gedeelte, alleen was dit wel de laatste wedstrijd van die reeks en dat wil je positief afsluiten. Je wil die wedstrijd gewoon winnen. We willen met z’n allen ergens naartoe en dan moet je ook deze wedstrijden winnen. Puur op het resultaat gezien zet je die stap niet.’

Bizot

Door het interlandweekend heeft Vlaar twee weken om toe te werken naar het treffen met Sparta, al hebben veel medespelers die luxe niet. ‘Heel veel spelers gaan op pad, dus dat is een andere energie voor hun en ook voor ons. Ik heb nu twee weken de tijd om fit te worden.’  Iemand die Vlaar de komende dagen tegen gaat komen op het trainingscomplex is Marco Bizot, die is namelijk niet geselecteerd voor het Nederlands elftal en dat verrast de verdediger. ‘Ja dat verbaaste me op zich wel. Als ik naar de keepers kijk kan ik niet per se zeggen dat het onlogisch is dat Koeman die andere heeft geselecteerd. Maar als ik zie hoe Marco aan het keepen is bij ons, hoe hij ons door moeilijke fases heen sleept bij tijd en wijle, dan had ik eigenlijk wel verwacht dat hij erbij zou zitten, maar goed dat is mijn mening. Het is jammer voor hem maar ik ben ervan overtuigd dat als hij zo doorgaat dat hij er wel weer bij gaat komen.’

Foto: Pro Shots | Joep Leenen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com