Elftal en Technische staf

Zakaria Aboukhlal vertrekt definitief naar Toulouse

Zakaria Aboukhlal scoort tegen SC Heerenveen

Zakaria Aboukhlal vertrekt bij AZ en gaat aan de slag bij Toulouse. De aanvaller vertrekt definitief bij de Alkmaarders en tekent een meerjarig contract in Frankrijk. Bij Toulouse komt de international oud-AZ’er Stijn Spierings tegen, terwijl ook Branco van den Boomen onder contract staat bij de promovendus.

Aboukhlal kwam in 2019 over van PSV, maar wist zich niet te ontwikkelen tot onbetwiste basisspeler. Wel maakte de Marokkaans international een aantal belangrijke goals voor AZ, waarbij de supporters met name de winnende in de ArenA zullen herinneren. In de Ligue 1 zal de aanvaller ook de nodige oud teamgenoten tegenkomen met Boadu, Stengs en Bizot.

Foto: Pro Shots 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %