Wedstrijden

Zakaria Aboukhlal schiet AZ voorbij SC Heerenveen

Wedstrijdverslag AZ - Sc Heerenveen

AZ heeft zojuist de finale van de Play-offs bereikt door SC Heerenveen met 2-0 te verslaan. Matchwinnaar werd Zakaria Aboukhlal, die zijn criticasters voor even het zwijgen op kon leggen (en wat is er nu mooier in het voetbal dan dat op zo’n manier doen).

Matig gevulde tribunes

Ondanks dat wedstrijd vrij toegankelijk was voor seizoenkaarthouders viel het op dat het stadion maar voor de helft gevuld was vanmiddag (blijkbaar is 60 rondjes kijken naar auto’s die in een optocht achter elkaar aan rijden interessanter). Een signaal dat hopelijk niet al te licht wordt opgevat door de directie van de club.

Na vijf minuten spelen sloeg AZ toe, het was Dani de Wit die na een mooie loopactie en lange bal van Jordy Clasie, keurig wist af te ronden voor de 1-0.

Na een mooi afstandsschot van Jordy Clasie was het Amin Sarr die aan de andere kant vrij kon inschieten. De spits schoot gelukkig voor AZ vrij ongecontroleerd over.

AZ oppermachtig, tribunes stil

In de loop van de eerste helft vielen er niet echt grote kansen te noteren, maar was AZ wel oppermachtig in het duel. De Alkmaarders hadden veel balbezit en lieten met regelmaat leuke combinaties zien. Heerenveen kreeg eigenlijk geen kans om aan te vallen en buiten twee hoekschoppen uit het niets noteerden de Friezen geen kansen.

Ondanks het aardige spel van de thuisploeg viel het gebrek aan enthousiasme op de tribunes wel op. Het was vooral het uitvak dat geluid maakte (met o.a. het klassieke ‘ze zijn er wel, maar je hoort ze niet’).

AZ terecht naar winst

Aan het begin van de tweede helft hield AZ het initiatief en kwam het na vijf minuten dichtbij via Vangelis Pavlidis, die zijn schot verwerkt zag worden tot hoekschop. Ook het publiek leek (tijdelijk) wakker te worden nu de thuisploeg richting de Ben-Side ging voetballen.

In de 55e minuut had Dani de Wit een strafschop moeten krijgen na vasthouden van eigen doelpuntenkoning Sven van Beek. Danny Makkelie zag er net als de VAR niets in, maar Van Beek trok De Wit met twee handen naar de grond.

In de 66e minuut moest Vindahl voor het eerst ingrijpen, Sarr schoot prima in, maar vond de Deen op zijn pad. Het spel werd er naarmate de tweede helft vorderde helaas niet veel beter op, maar toch was AZ in de 80e minuut erg dichtbij de 2-0. Sam Beukema kon vrij inkoppen na een voorzet van Jesper Karlsson, maar hij mikte net te hoog.

Aboukhlal schiet AZ naar finale Play-offs

Zakaria Aboukhlal scoort tegen SC Heerenveen

Foto Toon Dompeling / Pro Shots

In de 85e minuut ging de wederom prima spelende Kerkez met kramp naar de kant en hij werd vervangen door Zakaria Aboukhlal, die niet voor het eerst niet echt hartelijk werd ontvangen bij zijn invalbeurt. De Marokkaanse international reageerde met een cynisch duimpje omhoog bij het lichte fluitconcert, maar deed toen wat het allerbeste werkt, scoren. Na een knappe aanname schoot Aboukhlal prima binnen en dat vierde hij door de Ben-Side zijn shirt uitgebreid te tonen.

AZ zou nog twee keer dichtbij de 3-0 komen, maar dat lukte net niet. Al met al kan wel worden geconcludeerd dat de uitslag meer dan terecht was vandaag. AZ neemt het nu in de finale van de Play-offs op tegen FC Utrecht Vitesse. Het eerste duel staat donderdag op het programma en de return is volgende week zondag.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %