Zakaria Aboukhlal gaat vol voor basisplaats bij AZ
Elftal en Technische staf

Zakaria Aboukhlal gaat vol voor basisplaats

Zakaria Aboukhlal was zaterdag de grote man tegen ADO Den Haag en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken in het AD van vandaag. De supersub gaat vol voor een basisplaats.

Aboukhlal beleeft als vaste bankzitter niet het seizoen dat hij voor ogen had en voert volgens de krant een verbeten strijd met zichzelf, want hoe raak je niet gefrustreerd als je elke week toch weer hoopt op een basisplaats. Aboukhlal legt uit: “Ik heb het gevoel dat ik er dit ­seizoen steeds dichter tegenaan zit. Maar ik wil natuurlijk elke wedstrijd starten. Dat is waarom ik ben gaan voetballen”.

Speciale band met Pascal Jansen

Zakaria Aboukhlal heeft een speciale, maar ook gecompliceerde band met Pascal Jansen. De huidige trainer van AZ haalde hem als jeugdspeler van Willem II naar PSV en drong bij AZ ook aan op zijn komst: “Als ik hem nu zie spelen, dan zie ik nog veel in hem van de voetballer die hij bij Willem II was. Dat doelgerichte en de wil om te ­winnen heeft hij nog steeds”.

Aboukhlal over Pascal Jansen: “Ik heb een speciale band met de trainer, maar dat houden we wel gescheiden’. Hij ziet het denk ik wel in me zitten, maar een garantie voor een basisplaats is dat niet”.

Uitdaging voor Jansen

Het zal volgens het AD een uitdaging blijven voor Pascal Jansen om iedereen gemotiveerd te houden, zo vertrok Ferdy Druijf al ontevreden richting KV Mechelen en was Albert Gudmundsson overduidelijk weer gepikeerd na zijn wissel tegen ADO.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant