website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Wuytens verlaat AZ voor buitenlands avontuur

Stijn Wuytens gaat vertrekken bij AZ, dat meldt Het Belang van Limburg en dat wordt bevestigd door Max Huiberts. ‘Stijn heeft aangegeven voor een buitenlands avontuur te willen gaan’, stelt de directeur voetbalzaken tegenover Voetbal International.

Het vertrek van de 30-jarige Belg komt redelijk oververwacht. Enkele maanden geleden gaf de verdediger immers nog aan positief te staan tegenover een contractverlenging. Wuytens kiest nu echter toch voor een transfervrij vertrek. Er komt zodoende een einde aan bijna vijf jaar in Alkmaarse dienst voor de bescheiden linkspoot. In die periode ontwikkelde hij zich van betrouwbare middenvelder tot een stabiele centrale verdediger. Dit seizoen onderscheidde Wuytens zich bovendien nog eens als een van de beste passers in de eredivisie.

Vervanging

Max Huiberts laat desgevraagd weten dat er in eerste instantie geen vervanger wordt aangetrokken. ‘De situatie waarin we met zijn allen zitten vanwege de coronacrisis, vraagt ons creatief te denken. Bovendien is er geen accuut probleem op de positie van Stijn. Tijdens zijn blessureperiodes heeft Teun Koopmeiners het prima gedaan op die plek en we hebben Joris Kramer ook nog in huis.’

Het is echter de vraag of Koopmeiners achterin wil voetballen. De middenvelder heeft immers meermaals aangegeven dit alleen te willen doen als er nood aan de man is. Eerder werd AZ wel al gelinkt aan Volendam-verdediger Mickey van de Ven. De 19-jarige linkspoot gaf enkele weken geleden echter in het NHD aan dat hij verwacht ook komend seizoen in het Vissersdorp te spelen.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar