Wedden op voetbal

Wedstrijden

Wuytens keert tegen FC Utrecht terug bij wedstrijdselectie

Goed nieuws uit de ziekenboeg, Stijn Wuytens keert morgen terug bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen FC Utrecht. De Belg stond ruim een half jaar aan de kant met een blessure rond de lies. De verloren bekerfinale tegen Feyenoord was de laatste wedstrijd die de verdediger afwerkte. Tegen de Domstedelingen kan Wuytens zijn rentree gaan maken. Buiten de langdurig geblesseerden kan Van den Brom beschikken over een fitte selectie, zo valt te lezen op AZ.nl.

Jonas Svensson is echter niet van de partij. De rechtsback is geschorst en wordt in de basis vervangen door Ricardo van Rhijn. Myron Boadu is op de weg terug, maar is nog niet zover dat hij bij de wedstrijdselectie aan kan sluiten. Hij traint op dit moment al wel weer op het veld, maar nog apart van de groep. Op de absentie van Svensson na lijkt Van den Brom te kiezen voor hetzelfde team als de laatste twee wedstrijden voor de winterstop het geval was.

Verleden

AZ en FC Utrecht zijn de laatste jaren behoorlijk aan elkaar gewaagd als je de resultaten van de onderlinge confrontaties naast elkaar legt. De laatste twee confrontaties in Alkmaar werden echter ruim gewonnen door de manschappen van Van den Brom. Tweemaal werd de ploeg uit Utrecht met 3-0 huiswaarts gestuurd. Opvallend gegeven is dat Joris van Overeem in die beide confrontaties trefzeker was. De middenvelder stapte afgelopen zomer over naar FC Utrecht en keert morgen voor het eerst terug in het stadion waar hij doorbrak.

Recente historie

2014/2015: 0-3
Duplan 2x, Diemers
2015/2016: 2-2
Johansson, Gouweleeuw (AZ) Boymans, Haller (FC Utrecht)
2016/2017: 2-3
Jahanbakhsh, Van der Maarel (eigen doelpunt) (AZ) Zivkovic, Labyad, Barazite (FC Utrecht)
2016/2017 (play-offs): 3-0
Van Overeem, Ayoub (eigen doelpunt) Weghorst
2017/2018: 3-0
Koopmeiners, Jahanbakhsh, Van Overeem

Vermoedelijke opstelling: Bizot; Van Rhijn, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com