22-06-2019: Voetbal: AZ v Eendracht Aalst: Dirkshorn voorbereiding seizoen 2019/2020 l-r Stijn Wuytens of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Wuytens: ‘Het was een heel zwaar jaar om alleen maar toe te kijken’

Het afgelopen seizoen was er eentje om snel te vergeten voor Stijn Wuytens. De Belg raakte in april 2018 geblesseerd aan de lies en moest daardoor vorig jaar veel vanaf de zijlijn toekijken. Inmiddels is de 29-jarige verdediger echter weer volledig hersteld en traint weer volledig mee met de groep. ‘Ik voel me goed en doe gewoon alles mee. Hetzelfde als alle andere jongens doen dus ik ben er blij mee hoe het gaat’, geeft de routinier aan tegenover AZ Fanpage.

Wuytens, die afgelopen zomer in het huwelijksbootje stapte kende een rustigere zomer dan vorig jaar. Toen stond het veelal in het teken van revalideren, terwijl het nu meer onderhouden was en toewerken naar het huidige seizoen. ‘Ik heb een training meegekregen en die heb ik gevolgd. Ik zat er vorig jaar dicht tegenaan, het was gewoon zaak om die laatste 10% nog goed krijgen. Daar heb ik de hele zomer aan gewerkt zodat ik nu in de voorbereiding alles mee kan doen en dat is tot nu toe goed gelukt.’

Ritme

Dat het afgelopen seizoen zolang duurde was vooraf niet verwacht. Een jaar geleden leek het een kwestie van enkele maanden voordat de oud speler van Willem II weer terug zou keren, maar dat duurde uiteindelijk toch een stuk langer. ‘Ik heb tot de winterstop geen wedstrijd gespeeld, daarna was ik er  eentje fit, dan weer twee niet, dan weer twee wel… Het ging een beetje op en neer, ik kon niet in mijn ritme komen. Ik hoop nu de voorbereiding goed door te komen zodat ik wel meteen het juiste ritme te pakken krijg.’

Frustratie

Wat het voor Wuytens extra zwaar maakte is het feit dat hij eigenlijk nauwelijks een geschiedenis heeft qua blessures. Bij Willem II liep hij in het seizoen 2011/2012 een knieblessure op en daarna miste hij eigenlijk alleen twee wedstrijden na zijn hoofdblessure tegen Dundalk. ‘Ik heb heel veel gespeeld tot afgelopen seizoen. Vandaar ook dat het een heel zwaar jaar was om alleen maar toe te kijken. Het was mentaal super frustrerend. Dan had ik het gevoel dat het goed ging, was ik goed bezig en dan voelde ik weer iets of er gebeurde iets op de training en dan werd ik weer drie weken teruggeworpen in mijn herstel.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant