Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

‘Wout Weghorst vertrekt naar Wolfsburg’

Wout Weghorst vertrekt naar VfL Wolfsburg

Het NHD maakt zojuist bekend dat Wout Weghorst vanmorgen afscheid heeft genomen bij AZ omdat hij een contract gaat tekenen bij VfL Wolfsburg. Over transferbedragen heeft de krant het vooralsnog niet.

Goals

De 25-jarige vice-aanvoerder stond twee seizoenen onder contract in Alkmaar en wist in het rood-wit dit seizoen achttien doelpunten te maken in de eredivisie. Ook in de beker was hij uiterst productief met negen goals in zes wedstrijden. In dienst van AZ wist Weghorst tweemaal op rij de bekerfinale te halen, die echter beide keren werd verloren van respectievelijk Vitesse en Feyenoord. In de competitie eindigden de Alkmaarders zesde en derde met Weghorst in de punt van de aanval.

Droom die uitkomt voor Weghorst

Door zijn vertrek komt er een droom uit voor de lange spits, die dankzij zijn harde werk en uitstekende begeleiding wist te ontwikkelen tot international. De Bornaar maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij graag een overstap zou maken naar de Bundesliga. Wolfsburg wist afgelopen ternauwernood aan degradatie te ontsnappen, maar is desalniettemin een club van formaat in Duitsland. Weghorst treft meerdere landgenoten bij het kindje van Volkswagen, zo spelen Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer al bij de club.

Opvolging

Vanmorgen schreven we al dat AZ op zoek zal gaan naar een vervanger voor de spits die afgelopen twee seizoenen 45 doelpunten maakte in alle competities. AZ zoekt net als in het geval van Weghorst en Vincent Janssen een speler met groeipotentie (wij naar naar Fran Sol, maar dat terzijde).

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van supportersblog In de Hekken. Maakt samen met zijn team websites bij 072DESIGN en heeft ook een webshop voor (fanatieke) voetbalsupporters.