AZ Jeugd

Winst op De Graafschap doet Jong AZ verder stijgen

Na een keurige 3-0 overwinning tegen Top Oss mocht Jong AZ vandaag aantreden tegen De Graafschap. De club uit Doetinchem stond aan het begin van de avond 8e en won afgelopen weekend nog van FC Groningen.

Jong AZ, dat voorlopig een prima seizoen kent, begon met veel bekende namen in de basis. Onder andere Owusu-Oduro, Goes, Dekker, Schouten, Poku en Meerdink zaten al regelmatig bij de A-selectie. Aan de kant van De Graafschap stond oude bekende Mees Bakker in het doel. De 22-jarige Heiloënaar genoot zijn opleiding bij AZ, werd vorig seizoen al aan de Graafschap verhuurd en maakte afgelopen zomer definitief de overstap.

Jong AZ speelde sterk en domineerde de eerste helft. De Graafschap had het moeilijk met het sterke positiespel van de Alkmaarders. Met name Ernest Poku kreeg een aantal prima kansen om de score te openen. Bakker bleef bij een één tegen één goed staan waarna Poku tegen hem aanschoot. Later schoot Poku hoog over. De Graafschap kreeg maar weinig voor elkaar. Alleen rond corners kon de ploeg wat gevaar stichten. Voor rust werd er niet gescoord.

Knappe combinaties in de tweede helft

In de tweede helft bleven de verhoudingen in eerste instantie hetzelfde. Jong AZ combineerde regelmatig tot behoorlijke kansen. Wederom miste Poku een goede kans na een heerlijke pass van Schouten met buitenkant voet. Toch was het Poku die de wedstrijd indirect openbrak. Hij counterde razendsnel en stak Addai weg. Die werd op een lompe manier onderuit geschoffeld in het vijandige zestienmetergebied. De scheids wees naar de stip. Meerdink joeg de penalty met raketaandrijving in de linker kruising.

Terwijl de Graafschap nog aan het shaken was van het schot van Meerdink, zette AZ andermaal een aanval op. Addai was het eindstation en schoot van buiten de zestien op doel. Het schot werd enigszins van richting veranderd en viel met wat geluk via de binnenkant van de paal binnen: 2-0. Het was alweer de 8e goal in de KKD van Jayden Addai.

Jayden Addai scoort voor Jong AZ tegen De Graafschap

Jayden Addai na zijn doelpunt | Foto Vincent de Vries /. Pro Shots

Na die goal begon het bij de Graafschap te dagen dat er iets meer gedaan moest worden om punten mee te nemen naar het oosten. Na wat wissels werd het iets gevaarlijker en in de 85e minuut had Owusu-Oduro een sensationele redding in huis. Een comeback zat er echter niet in. AZ bleef relatief gemakkelijk op de been en counterde in de extra tijd via Kewal en Reverson naar de 3-0. Trainer Sierksma zag dat het goed was. Met deze knappe overwinning steeg Jong AZ naar de 9e plaats in de KKD na elf wedstrijden.

Samenvatting Jong AZ – De Graafschap

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %