AZ Jeugd

Willem II te sterk voor Jong AZ op de Kalverhoek

Jong AZ heeft vandaag op de Kalverhoek met 0-2 verloren van Willem II. De ploeg uit Tilburg scoorde snel en dat doelpunt kwamen de talenten uit Alkmaar, ondanks veel balbezit, niet meer te boven.

Tussen Willem II en AZ bestaan vele dwarsverbanden. Schitterende spelers als Mounir El Hamdaoui, Denny Landzaat, Mousa Dembélé, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Adil Ramzi en natuurlijk Vangelis Pavlidis hebben beide shirts gedragen. Je zou zelfs kunnen beweren dat de opmars van AZ in het Nederlandse voetbal is begonnen in Tilburg toen Martin van Geel en Co Adriaanse daar samenwerkten aan het einde van de vorige eeuw. Thijs Oosting, ex-AZ, begon vandaag bij de tegenstander in de basis.

Hoe anders liggen de verhoudingen nu dan eind jaren ’90? Willem II werd vorig jaar vierde in de KKD en lijkt steeds dieper weg te zakken in het moeras van de Eerste Divisie. AZ doet al jaren mee in de top, en heeft nu een jeugdteam dat zich op de ranglijst kan meten met de Tilburgers. Bij aanvang van de wedstrijd tegen Jong AZ stonden de Tricolores op een teleurstellende dertiende plek.

Blessure Jayden Addai

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel snel. Centrale verdediger Loek Postma verdedigde in de vijfde minuut matig uit, en leverde de bal in bij Willem II. Max Svensson haalde daarna knap uit en vond de kruising. Vervolgens ging de wedstrijd redelijk gelijk op. AZ had veel balbezit maar creëerde weinig. Mexx Meerdink kreeg wel twee kansen op de gelijkmaker maar kon het de keeper niet lastig maken. Een domper was een blessure bij sterkhouder Jayden Addai.

Willem II loopt uit naar 0-2

Trainer Sierksma liet Meerdink en Dekker achter in de kleedkamer. Dat maakte het er niet beter op voor AZ. De jongelingen waren erg druk met de bal en met elkaar, maar kwamen niet tot een gevaarlijk moment. Jesse Bosch kon in minuut 67 vrij uithalen en maakte er met een fel schot van afstand 0-2 van. Dat bleek ook de eindstand.

[foto via Pro Shots]

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %