Elftal en Technische staf

Verhulst: ‘Wil het vertrouwen van de staf uitbetalen’

AZ won gister met 2-0 van Go Ahead Eagles en pakte daarmee voor het eerst na twee jaar de volle buit bij de seizoensopening. Hobie Verhulst keek dan ook met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. ‘Inderdaad. De nul en winnen, drie punten. Dat is een goede start.’

Nadat de Alkmaarders zich de laatste twee seizoenen verslikten bij de seizoensouverture was de ploeg erop gebrand om goed uit de startblokken te komen. ‘Ik denk vanaf de eerste dag dat we op de club kwamen dat we hebben uitgesproken dat we goed moeten starten. Daar zijn we nog niet klaar mee, dus we moeten dit nu doortrekken’, geeft de goalie aan.

Toch had AZ het moeilijk in de eerste helft, wat resulteerde in weinig doelgevaar, iets wat Verhulst ook erkent. ‘Zij begonnen wat opportunistisch en kregen op die manier een aantal mogelijkheden. Op een gegeven moment kwamen we daar onderuit en domineerden we, hadden we veel de bal, maar kregen we nog niet veel kansen. In de tweede helft creëerden we veel meer kansen. Het enige wat je ons daarin kan verwijten is dat we eerder de 1-0 hadden moeten maken.’

Redding

Ondanks dat de ploeg van Jansen de eerste helft veel aan de bal was kwam Go Ahead toch nog bijna op voorsprong, Verhulst voorkwam met een fraaie reflex vlak voor rust dat zijn ploeg schade opliep. ‘Dat is altijd wel een beetje zo met wedstrijden zoals vandaag’, reageert de doelman. ‘Dan heb je veel de bal en dan kan er zomaar ineens een kans komen op het einde. Die kans kwam en gelukkig heb ik belangrijk kunnen zijn voor het team, dat geeft een lekker gevoel.’

Ondanks het goede optreden van de doelman gaat het gerucht dat de club op zoek is naar een nieuwe doelman, iets waar Verhulst zelf niet mee bezig is. ‘Nee, ik ben op dit moment de eerste keeper en daar focus ik me op dit moment op. Dat is het enige wat ik kan doen, dat heb ik in de hand. Elke dag hard trainen, focussen op de wedstrijd en laten zien wat ik kan.’

Vertrouwen

De geruchten van een nieuwe doelwachter legt ook geen extra druk op de schouders van de keeper. ‘Nee, het geeft geen extra druk. Ik leg mezelf eigenlijk elke wedstrijd de druk op om zo goed mogelijk te spelen en me zo goed mogelijk te presenteren. Dit hoort gewoon bij het voetbal en daar kan ik niks aan veranderen. Ik krijg nu het vertrouwen van de staf en dat wil ik uitbetalen.’