Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Wijndal tekent bij tot 2023

Owen Wijndal heeft zijn contract bij AZ verlengd tot medio 2023. De oude verbintenis van de talentvolle linksback liep volgend jaar zomer af. De 18-jarige Wijndal maakt al vanaf 2010 onderdeel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding en maakte in 2017 op 17-jarige leeftijd zijn debuut tegen Feyenoord. Sindsdien speelde de geboren Zaandammer nog 7 wedstrijden in het eerste elftal, waaronder wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax.

Thuis

Op het digitale huis van de club geeft Wijndal aan blij te zijn langer in Alkmaar te blijven. ‘Dit is hartstikke mooi. De club heeft veel vertrouwen in me, dus ik ben erg blij dat ik hier heb kunnen verlengen. Ik speel hier sinds mijn tiende en ik ben met AZ opgegroeid. We passen daardoor goed bij elkaar. Ik voel me hier thuis.’

Concurrentiestrijd

Ook Max Huiberts is content dat er wederom een groot talent langer verbonden blijft aan de club. ‘Wij zijn hier erg blij mee. Owen in een heel talentvolle speler, met veel kwaliteit en potentie. Hij moet nu de druk bij Thomas Ouwejan gaan opvoeren. Als blijkt dan één van de twee beter is, dan zal die altijd spelen.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com