website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Wijndal: “Natuurlijk heeft Napoli goede voetballers, maar dat zijn wij ook”

Interview met Owen Wijndal over AZ - VVV Venlo en Oranje

AZ verspeelde gisteravond voor de derde keer op rij een ruime voorsprong en na afloop vroegen wij Owen Wijndal hoe dit opnieuw kon gebeuren. “Ja hoe is het mogelijk..? We staan sowieso al met een man minder, wat slordig is van ons. In de tweede helft leek er nog niet zoveel aan de hand. Ze hebben volgens mij geen kans gecreëerd, op misschien twee schoten van afstand na. Maar ja op een gegeven moment valt de 2-1 en dan denk je wel ‘het zal toch niet weer’. Dan doe je er nog wel alles aan om het te voorkomen, maar dan valt ie alsnog.”

Ondanks dat AZ al twee keer eerder een zeker lijkende overwinning weggaf, is het niet iets waar je je op kan voorbereiden volgens de linksback. “Je kan er niet echt op trainen want er komen heel andere dingen bij kijken. Je hebt een formatie, zo speel je en daarin moet je er alles aan doen dat je geen goals tegen krijgt. Het is wat dat betreft meer een mentale kwestie en ook een beetje een kwestie van geluk. Geeft hij die penalty wel of niet. Dat heb je niet in eigen hand.”

Oranje

Waar de linksback teleurgesteld was over het resultaat tegen VVV Venlo, daar keek hij met een goed gevoel terug op zijn week bij het Nederlands elftal en dan met name zijn debuut. “Dat is hartstikke mooi natuurlijk. Als klein jongetje droom je ervan om je debuut te maken en uiteindelijk is dat ook gebeurd. Dan maak je ook je ouders trots, je familie, vrienden.”

Debuut

“Ik hoorde het een dag van te voren dat ik zou starten en dacht: ‘Mooi, ik sta in de basis.’ Dan ga je je voorbereiden, je weet wat je moet doen. Uiteindelijk is het dan wel zonder publiek, dat is het enige minpuntje van alles. Maar verder is het natuurlijk hartstikke mooi om je debuut te maken.”

Bij AZ speelt Wijndal in de top van de eredivisie, maar bij Oranje komt de linksback jongens tegen uit de top van Europa. Dat verschil merkte de verdediger wel. “Ja natuurlijk, je bent jong en je komt te spelen met jongens die toch even wat meer hebben meegemaakt, toch even wat sneller handelen en dan soort dingen. Maar dat is logisch, ik moet er gewoon voor zorgen dat ik daarin mee kan. Het is ook een hartstikke leuke groep, met leuke jongens die mij echt goed hebben opgevangen.”

“Ik ging veel om met jongens als Berghuis, Promes, Memphis en Dumfries, maar ook met de jonge jongens als Calvin, Teun en Donyell.. Daar deden we veel spelletjes mee, een beetje pingpongen enzo. Maar dat was niet alleen met die groep hoor, maar gewoon met iedereen. In de wedstrijd tegen Mexico sprak ik bijvoorbeeld veel met Babel omdat hij voor me stond. En met Virgil die naast me stond. Je praat allemaal veel met elkaar.”

Idrissi

Dit seizoen zal vleugelverdediger waarschijnlijk ook veel gaan praten met de speler die voor hem staat. Daar zal na het vertrek van zijn vaste kompaan Idrissi namelijk een andere speler staan. Ondanks dat Wijndal het jammer vindt dat hij het zonder de Marokkaans international moet doen is hij ook blij. ‘Het is echt een geweldige stap voor Oussie. Ik gun het hem echt van harte.”

“Het was alleen wel op het laatste moment en een beetje onverwachts, dus ja het was voor mij ook wel even lastig. Maar ik ga hem niet alleen in het veld missen, ook buiten het veld hadden we een goede klik. We gingen wel eens uiteten en dat soort dingen. Maar hij heeft een prachtige transfer gemaakt en ik ben hartstikke trots op hem. Hij heeft verdiend.”

Napoli

Na de teleurstellende resultaten in de competitie wacht komende donderdag het duel tegen Napoli. De Italianen versloegen gister Atalanta Bergamo met 4-1, maar desondanks is Wijndal niet bang. “We gaan daar wel met zelfvertrouwen heen. Het is weer een heel andere wedstrijd in een andere competitie en we gaan er alles aan doen om een resultaat te halen. En natuurlijk zijn het goede voetballers, maar dat zijn wij ook hoor.”

Beluister het interview met Owen Wijndal

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar