26-11-2020: Voetbal: AZ - Real Sociedad Europa League seizoen 2020-2021 L-R
Elftal en Technische staf

Wijndal: ‘Ik wil bij het grote Nederlands elftal zitten’

Owen Wijndal speelde gister een solide partij tegen FC Twente en keek met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen de Tukkers. ‘Ik ben zeker tevreden over deze wedstrijd, helemaal als je kijkt naar de eerste helft’, begint de linksback zijn verhaal.

‘Twente heeft ook gewoon een goede ploeg. In de vorige wedstrijd tegen hun hadden we het ook best lastig in het begin, maar ik denk dat we gewoon heel goed speelden. Vooral in de eerste helft dan, in de tweede helft werd het wat slordiger. Maar dat zie je vaker, dat als je zo’n goede eerste helft speelt dat het lastig is om dat niveau ook in de tweede helft vast te houden.’

Door de overwinning kon AZ vanmiddag in een zetel naar de topper tussen PSV en Feyenoord kijken (1-1 red.) en voor Wijndal was het in ieder geval al duidelijk waar hij vooraf op hoopte. ‘Vorige keer zei ik al tegen je dat ik alleen naar boven kijk, dus ik hoop dat PSV verliest. Of in ieder geval dat ze punten laten liggen.’

Nederlands elftal

Na de wedstrijd van volgende week volgt er een interlandbreak en in tegenstelling tot Koopmeiners behoort Wijndal wel tot de voorselectie van het grote oranje. Koopmeiners zit naar verluidt bij de selectie van Jong Oranje om toernooiervaring op te doen, iets dat niet het geval is voor de linksback. ‘Nee dat is ook niet met me besproken op die manier.’

‘Maar ik wil ook gewoon bij het grote Nederlands elftal zitten, ik wil niet meer naar Jong Oranje’, is het talent duidelijk over zijn voorkeur. Op de vraag of hij liever tegen Gibraltar speelt dan tegen Jong Duitsland is hij dan ook stellig: ‘100%, ja echt 100%!’, aldus een lachende Wijndal.

Op de stelling dat hij wellicht bij het grote oranje zit omdat hij basisspeler en Koopmeiners niet antwoordt Wijndal met wat meer twijfel. ‘Ja is dat zo, ben ik basisspeler? Ik heb een hoop goede concurrenten dus ik hoop het. Er zijn nu natuurlijk ook weer een hoop andere jongens bij dus ik zie het wel. Ik hoop gewoon dat ik erbij zit.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant