Elftal en Technische staf

Wijndal: ‘Ik heb zeker nog geen nieuwe club’

AZ-aanvoerder Owen Wijndal

AZ won zaterdagavond in de slotfase met 2-1 van SC Heerenveen. Na afloop spraken wij logischerwijs met een opgeluchte Owen Wijndal: “Ja, al is het ook wel een keertje lekker dat we in de laatste minuut winnen”, reageert de international.

De Alkmaarders hadden het moeilijk tegen de Friezen, maar toch bleef ook bij de aanvoerder altijd de hoop op een goede afloop. “We hadden wel het gevoel dat we in de tweede helft de bovenliggende partij waren. Maar zoals je zegt creëerden we niet heel veel kansen. Gelukkig was daar die goede actie van Sam in de slotfase en kon Tijjani afronden. Al werd het daarna nog even spannend met die bal op de paal.”

Moeizaam

De laatste weken draaien de Alkmaarders stroef en werden er punten verspeeld tegen Willem II en PEC Zwolle, al heeft de verdediger niet direct een verklaring voor de matige vorm. “Dat is moeilijk. Tuurlijk hebben wij het daar als team ook over. We komen sowieso te vaak op achterstand als je ook kijkt naar de wedstrijden tegen Willem II en Zwolle. Vandaag (zaterdag red.) kwamen we ook weer op achterstand, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maken. Het zou wel een keertje lekker zijn als we in de rust met 3-0 voor staan.”

FC Twente

Door de overwinning behoudt de ploeg van Jansen de aansluiting met FC Twente, al beseft ook Wijndal dat het geen makkelijke klus zal worden om de Tukkers te achterhalen. “We hebben het niet meer in eigen hand en dat maakt het lastig. We moeten er gewoon voor zorgen dat we Twente inhalen, daarvoor moeten we echter eerst onze eigen wedstrijden gaan winnen en dan hopen dat zij punten laten liggen.”

Play-offs

Mocht dat niet lukken dan wacht het doemscenario van de play-offs. “Daar heb ik eerlijk gezegd helemaal geen zin in”, reageert het de international op die mogelijke optie. “Maar als het zover komt, dan moeten we ervoor zorgen dat er gewoon staan en alsnog Europa in gaan. Ik hoop niet dat het zover komt  en dat we het eerder af hebben gemaakt.”

Toekomst

Afgelopen week werd Mees de Wit gepresenteerd, nadat in de winterstop Milos Kerkez al was aangetrokken. Het lijkt er zodoende bijna op alsof Wijndal al verkocht is. “Ja dat gevoel heb ik ook haha.. Nee maar ik snap dat ze dat doen omdat het nu voor mij misschien ook wel tijd wordt om een mooie stap te maken”, reageert de hoofdrolspeler.

“Ik heb laatst echter wel mijn contract verlengd en daarbij zijn goede afspraken gemaakt, maar ik heb nog geen andere club ofzo dus ik ben benieuwd. Aan de andere kant, als je in een paar maanden twee linksbacks haalt dan betekent dat wel iets. Ik weet alleen niet precies wat haha… Nee, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. Ik zie het wel.”

Het complete interview is te beluisteren via onderstaande link:

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %