Elftal en Technische staf

Wijndal en Koopmeiners voor het eerst bij voorselectie Oranje

Teun Koopmeiners en Owen Wijndal maken voor het eerst deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Ronald Koeman heeft ook een plekje ingeruimd voor Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot. De drie laatstgenoemden zaten vorige keer bij de definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland. Boadu en Stengs maakten toen hun debuut tegen Estland met respectievelijk een goal en twee assists.

Vorm

Wijndal en Koopmeiners worden met deze selectie beloond voor hun uitstekende vorm dit seizoen. Koopmeiners manifesteert zich deze jaargang als absolute leider van de Alkmaarders, terwijl Wijndal zowel verdedigend als aanvallend een plaag is voor zijn tegenstanders op de linkerflank. De back maakte afgelopen weekend tegen ADO Den Haag bovendien zijn eerste doelpunt ooit in de hoofdmacht van AZ. Arne Slot tipte Wijndal en Koopmeiners afgelopen weekend al voor Oranje bij een uitzending van Studio Voetbal, iets waar Ronald Koeman nu dus gehoor aan geeft.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com