07-03-2020: Voetbal: AZ v ADO Den Haag: Alkmaar Eredivisie seizoen 2019-2020 L-R Owen Wijndal of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Wijndal debuteert in Oranje selectie

Owen Wijndal maakt deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De verdediger krijgt tijdens de trip met Oranje gezelschap van ploeggenoot Marco Bizot. Ook de doelman overleefde de schifting van Dwight Lodeweges. Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners vielen af.

Het is voor Wijndal een beloning voor een sterk seizoen. De linksback speelde zich afgelopen jaar in het elftal en ontpopte zich binnen no-time tot een van de beste vleugelverdedigers in de eredivisie. Met zijn rushes stichtte hij constant gevaar en hij bleek bovendien een gouden duo te vormen met Oussama Idrissi. Wijndal kan op 4 september debuteren tegen Polen en anders drie dagen later tegen Italie.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant