Owen Wijndal is weer fit voor de wedstrijd tegen FC Twente
Elftal en Technische staf

Wijndal: ‘Als het aan mij ligt speel ik alles en ga ik er nooit meer uit’

Gisteravond speelde AZ een prima wedstrijd tegen Manchester United en haalde dik verdiend een punt. Na afloop spraken wij Owen Wijndal, die tevreden was over het spel maar had gehoopt op meer. ‘We voetbalden vandaag goed en creërden veel kansen, we maakten ze alleen niet af en dan blijft het uiteindelijk 0-0. Ik denk dat wij wel iets beter waren, dus helaas dat we gelijkspelen. Er zat meer in’, aldus de linksback.

De Alkmaarders waren enigszins verrassend een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, al was Wijndal vooraf ook al overtuigd van de mogelijkheden van zijn ploeg. ‘Kijk het is natuurlijk een grote club, dus het is wel echt mooi dat je de bovenliggende partij bent. Je moet echter wel gewoon uitgaan van je eigen kwaliteiten en ik weet met het team dat we hebben dat we goed kunnen voetballen. En zoals je kon zien hebben we ook Manchester United een groot deel van de wedstrijd naar achter kunnen drukken.’

Schijt hebben

Ondanks de overtuiging van Wijndal is dat niet vanzelfsprekend voor een team met zoveel jongelingen, al heeft de verdediger daar wel een verklaring voor. ‘We hebben in deze korte periode natuurlijk wel wat meegemaakt in de voorronde van de Europa League en in de Kuip, dat zijn allemaal wedstrijden waar je door groeit. Daar komt deze wedstrijd bij. We zeiden vooraf ook tegen elkaar dat we gewoon schijt moeten hebben en acties moet maken, dan komt het uiteindelijk wel goed.’

Geen minuut gemist

Niet alleen het team draait lekker, ook Wijndal zelf is bezig aan een sterk begin van het seizoen. Ondanks dat hij vorig jaar nooit meer dan vijf wedstrijden achter elkaar speelde is hij, ondanks het dubbele programma, samen met Koopmeiners de enige veldspeler die nog geen minuut miste in een officiële wedstrijd dit seizoen. Dit tot tevredenheid van de back zelf. ‘Het team draait goed en dat is voor mij persoonlijk ook lekker en goed voor mijn ontwikkeling. Gelukkig blijf ik ook gewoon fit en voel ik me goed.’

Ondanks de grote hoeveelheid wedstrijden blijft Wijndal met een enorme drive spelen en duikt met grote regelmaat op in het vijandelijke strafschopgebied. Van vermoeidheid is bij de jeugdinternational dan ook geen sprake en daar heeft hij wel een verklaring voor. ‘Dat zit gewoon in me, dat moet uit jezelf komen. Je moet goed eten, goed slapen en als je dat uiteindelijk doet gaat het vanzelf. En als het dan een keertje niet lukt heb je er voor jezelf in ieder geval wel alles aan gedaan. En de mensen bij AZ helpen me daar ook goed bij zodat ik elke wedstrijd weer hetzelfde kan leveren.’

Geen rust

Daar waar zijn generatiegenoten nog regelmatig vroegtijdig naar de kant worden gehaald, of soms een wedstrijdje worden gespaard, daar speelt Wijndal alles. De vleugelflitser wil echter niks weten van rust. ‘Ik wil ook niet gespaard worden of vroeg naar de kant gehaald worden. Ik wil gewoon alles spelen. Als het nu wel een keertje beter voor mij is om een keer rust te nemen dan moeten ze wel met een hele goede reden komen om dat te doen haha. Maar dat moet je natuurlijk wel accepteren. Of het kan zijn dat je een keer een mindere wedstrijd speelt en de trainer je wisselt, maar als het aan mij ligt speel ik alles en ga ik er nooit meer uit.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant