Ingezonden

Wij zetten blijvend in op het linkerrijtje

Met de eerste overwinningen in de spreekwoordelijke voetbal tas, lijkt de weg omhoog voor AZ definitief ingezet.

Ontzettend veel supporters zijn blij dat het dak er eindelijk weer afgaat. Figuurlijk welteverstaan. Met een aantal overwinningen waaronder die van de Europa UEFA Conference League tegen het Tsjechische FK Jablonec begint de trein op stoom te raken. Na een stroeve aanloop kan er nu met een vol stadion weer van harte gejuicht worden.

Jong talent

Nadat een aantal topspelers elders in Europa onderdak vonden, is er nu gelukkig ook plaats voor aanstormend talent zoals Ernest Poku in AFAZ Stadion. Het lijkt of het nooit anders is geweest om in het volle stadion te zitten. Vrienden en bekenden schreeuwen zich als vanouds de kelen schor. Onlangs verscheen er een mooie score op het bord van het thuisstadion. Go Eagles kreeg met een 5-0 stand een flink pak slaag en moest teleurgesteld huiswaarts keren naar De Adelaarshorst in Deventer.

Linkerrijtje

Natuurlijk heeft de ploeg de ambitie blijvend in het linkerrijtje te staan. En daar zal de komende weken volledig de focus op liggen. Tenslotte hoort AZ vanzelfsprekend in de linkerkolom thuis. De af te leggen koers kan hierbij misschien wel eens een dipje vertonen zoals aandelen of digitale munteenheden zoals de Ethereum koers. Maar als de spelers zich goed aan de gemaakte tactiek en afspraken houden is de weg omhoog eigenlijk de enige optie.

Stadion

Nu de fans weer meer dan welkom zijn in het eigen stadion, zit de sfeer er weer als vanouds in. De liederen klinken als uit één volle borst. Waar het elftal eerst nog stroef uit de startblokken kwam, lijkt trainer Pascal Jansen de juiste smeerolie te hebben gevonden om er weer een geoliede voetbalmachine van te kunnen maken. Met een optimale tactiek en een goede koers, vergezeld van een lange adem kunnen successen vast niet uitblijven. Een koers kan natuurlijk altijd aangepast worden, zoals je op de beurs andere aandelen kunt kopen of bij digitale munten op andere eenheden kunt investeren zoals de Ripple koers. Zo kun je binnen een elftal altijd met de poppetjes schuiven of nieuw talent een kans geven zodat de optimale chemie in een elftal ontstaat.

Tactiek

De gekozen tactiek kan per wedstrijd verschillen. Je kunt er voor kiezen om je speelstijl aan de tegenstander aan te passen. Een andere optie is uitgaan van de eigen kracht en daar de focus op leggen. Dat kan natuurlijk per week of wedstrijd verschillen. Uiteindelijk moet het doel van de tegenstander zo vaak mogelijk gevonden worden en elke keer drie punten binnengehaald worden. Daar zal elke keer flink voor gewerkt moeten worden al wil het publiek graag altijd mooi aanvallend voetbal willen zien. Het is de vraag of de trainer hierin risico’s gaat nemen of verdedigend een extra mannetje gaat inzetten om de nul te houden. Gelijkspelen is nog altijd beter dan verliezen. Maar of de duizend experts op de tribune het hier mee eens zullen zijn valt af te wachten. Net als investeren in cryptomunten zoals de Cardano koers zul je soms risico’s moeten nemen om succesvol blijvend in het linkerrijtje te staan.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    Ook interessant