Ingezonden

Wie treft AZ bij de laatste 16 Conference League?

AZ zit in groep E van de Europa Conference League met Dnipro-1, Apollon en FC Váduz. Na vijf speeldagen staat de Nederlandse bovenaan de groep met 12 punten. Alleen Dnipro-1 maakt nog kans op de groepswinst. AZ speelt de laatste wedstrijd Oekraïense club. Als de Alkmaarders winnen of gelijkspelen is de groepswinst voor hen.

AZ zit in groep E van de Europa Conference League met Dnipro-1, Apollon en FC Váduz. Na vijf speeldagen staat de Nederlandse bovenaan de groep met 12 punten. Alleen Dnipro-1 maakt nog kans op de groepswinst. AZ speelt de laatste wedstrijd Oekraïense club. Als de Alkmaarders winnen of gelijkspelen is de groepswinst voor hen.

De Europa Conference League is interessante competitie om online sportweddenschappen op te plaatsen. De clubs komen uit op het derde niveau in Europa, maar laten vaak erg leuk voetbal zien. Via een sport bet app kan je gemakkelijk weddenschappen plaatsen via je smartphone. Controleer eerst even de vergunning voordat je begint met online gokken.

Dit zijn de teams die AZ tegen kan komen in de volgende ronde van de Conference League.

Achtste finales Conference League

De Conference League is van start gegaan met 8 groepen met vier clubs. Van de 32 clubs gaan er 16 door naar de volgende ronde. De knock-out fase begint bij de volgende ronde. De acht nummers twee van de groepsfase staat een pittig duel te wachten tegen de nummers drie van de Europa League groepsfase. Hier komen 8 winnaars uit die het op mogen gaan nemen tegen de nummers 1 van de Conference League groepsfase.

De groepswinnaars treffen elkaar niet. Niet alle groepswinnaars zijn al bepaald. In groep A hebben de nummer 1 Istanbul BB en Fiorentina hetzelfde aantal punten. In groep B is duidelijk dat West Ham de winnaar is en in groep C is het Villarreal. In groep D ligt de groepswinnaar positie nog open net als bij AZ in groep E.

Apollon en FC Váduz maken beide geen kans meer om door te gaan. Apollon heeft na vijf wedstrijden 4 punten en Fc Váduz maar twee. De strijd gaat alleen nog tussen AZ en Dnipro-1.

Het duel tussen AZ – Dnipro-1

Dit is het alles bepalende duel. AZ heeft meer ruimte en kan gelijkspelen om alsnog de groepswinst te pakken. De vorige wedstrijd was uit bij Dnipro-1 en werd met 0-1 gewonnen. Kan AZ hetzelfde kunstje flikken?

De Alkmaarders stonden wekenlang op nummer 1 in de Eredivisie. Het ging zowel in de Nederlandse competitie als op Europees niveau fantastisch. Nu staat AZ nog steeds op een prima 3e plaats. Ze hebben maar één punt minder dan PSV op plek 2. Alleen Ajax heeft de mogelijkheid om uit te lopen als de laatste wedstrijd is ingehaald. Feyenoord en FC Twente hijgen in de nek van AZ. Feyenoord heeft ook nog een wedstrijd tegoed waarmee de club voorbij AZ kan.

AZ wordt als de absolute favoriet gezien tegen Dnipro-1. Als de Oekraïense club op de tweede plaats eindigt in de groep moeten ze het opnemen tegen een Europa League uitvaller. Dit kan mogelijk AS Roma, Braga, AEK Larnaca, Sheriff Tiraspol, Feyenoord, Nantes of Trabzonspor zijn. Ook in de Europa League moet het laatste duel nog gespeeld worden. Alles kan dus nog veranderen. De beste uitkomst voor AZ is groepswinnaar worden.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %