AZ Jeugd

Westerveld helpt AZ Onder 19 naar laatste zestien Youth League

AZ Onder 19 heeft zich gekwalificeerd voor de 1/8 finales van de UEFA Youth League door na strafschoppen te winnen van Villarreal. De Alkmaarders gaven in de slotfase een 3-1 voorsprong uit handen, waarna de wedstrijd in 3-3 eindigde. Sem Westerveld was, net als in de vorige ronde, goud waard door twee penalty's te stoppen in de shoot-out. 

AZ Onder 19 heeft zich gekwalificeerd voor de 1/8 finales van de UEFA Youth League door na strafschoppen te winnen van Villarreal. De Alkmaarders gaven in de slotfase een 3-1 voorsprong uit handen, waarna de wedstrijd in 3-3 eindigde. Sem Westerveld was, net als in de vorige ronde, goud waard door twee penalty’s te stoppen in de shoot-out. 

De wedstrijd op het jeugdcomplex in de Wijdewormer begon niet goed voor de ploeg van Sierksma. AZ Onder19 keek na een kleine tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Jimenez. Na een grote kans voor Van Brederode maakte de thuisploeg rap gelijk. Diezelfde Van Brederode mocht binnen een kwartier aanleggen vanaf de stip en bracht de stand in evenwicht.

Vijf minuten later kreeg AZ opnieuw een strafschop toegekend en wederom was Van Brederode trefzeker. Die 2-1 zou bij het rust ook op het scorebord staan, wat een goede uitgangspositie opleverde voor de tweede helft.

Meerdink

In het tweede bedrijf leek Koster de marge te verdubbelen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Lang hoefden de talenten echter niet bij de pakken neer te zitten. De net ingevallen Mexx Meerdink maakte een minuut later alsnog de 3-1.

De wedstrijd leek hiermee beslist, maar de Spanjaarden gaven niet op. Pascual Medina bracht de spanning terug in de wedstrijd, waarna invaller Saavedra twintig seconden na zijn entree de stand in evenwicht bracht. Dit was tevens de eindstand, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Westerveld

Sem Westerveld ontpopte zich hierin tot de grote man. In de vorige ronde was de doelman ook al beslissend in de penaltyreeks tegen Angers en ook nu was de goalie belangrijk. Westerveld zat bij vier van de vijf strafschoppen in de goede hoek en keerde er uiteindelijk twee. Genoeg om zijn ploeg de overwinning te bezorgen en een plek bij de laatste zestien.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Jimenez 0-1, 14′ Van Brederode (strafschop) 1-1, 20′ Van Brederode (strafschop) 2-1, 70′ Meerdink 3-1, 76′ Pascual 3-2, 87′ Saavedra 3-3

Gele kaarten: Lopez-Guerrero, Pascual (Villarreal) Engel, Van Aken, Goes (AZ)

Opstelling AZ: Westerveld; Van Aken, Goes, Dekker, Engel; Twisk, De Jong, Schouten; Poku (70′ Meerdink), Koster (78′ Dekkers), Van Brederode

Opstelling Villarreal: Nicolau; Ruiz (90′ Sanchez), Lopez-Guerrero, Espigares, Navarro; Geralnik, Garcia (65′ Clavijo Encinar), Rodri; Pacheco (65′ Hinojosa/86′ Saavedra), Pascual, Jimenez (86′ Torrents)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %