AZ wint met 5-1 van FC Utrecht
Wedstrijden

Werverelend AZ declasseert FC Utrecht

Een superieur AZ heeft vanmiddag eenvoudig gewonnen van FC Utrecht. In het eigen AFAS Stadion won de ploeg van Jansen met 5-1 door treffers van Pavlidis, Karlsson, Gudmundsson en De Wit (tweemaal). Timber scoorde tegen. Door de zege meldt de ploeg uit de Kaasstad zich na een stroeve seizoenstart weer in het linkerrijtje op de ranglijst.

De Alkmaarders schoten in eigen huis uit de startblokken. Er stonden nog geen zes minuten op de klok of de thuisploeg had al een voorsprong te pakken. Clasie stuurde Gudmundsson met een sublieme pass de diepte in, waarna de IJslander de bal op een presenteerblaadje aan Pavlidis gaf. De Griekse spits kon de bal vervolgens eenvoudig binnen tikken.

17-10-2021: Voetbal: AZ – FC Utrecht
Eredivisie 2021-2022

Na een klein kwartier kwam AZ zelfs op 2-0, al had het daar wel de hulp van Paes bij nodig. De doelman leek een schot van Karlsson eenvoudig te kunnen klemmen, maar liet het speeltuig knullig door zijn handen glippen. Het was hierna echter nog niet gedaan met de dadendrang van de Alkmaarders.

De ploeg van Jansen bleef geconcentreerd spelen, zocht veelvuldig de aanval en gaf in defensief opzicht niks weg. Deze spelopvatting werd vijf minuten voor rust beloond middels een derde treffer. Karlsson gaf dit keer de voorzet en zag Dani de Wit raak koppen.

De Wit

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld, al kreeg Utrecht wel de eerste kans. Vindahl was echter alert en keerde een inzet van Douvikas. Niet lang daarna maakte Dani de Wit definitief een einde aan eventuele Utrechtse hoop. De middenvelder schoot wederom op aangeven van Karlsson raak.

Diezelfde Karlsson werd vijf minuten later op fraaie wijze door Gudmundsson vrij gezet voor Paes, maar zag de goalie dit keer redding brengen. AZ bleef vervolgens de controle houden en het was wachten op meer. Enkele seconden na het eredivisiedebuut van Peer Koopmeiners wees blom naar de stip na een overtreding op Gudmundsson. De IJslander ging zelf achter de bal staan en schoot raak. In blessuretijd redde Timber nog de Utrechtse eer.

Samenvatting AZ – FC Utrecht (5-1)

Karakteristieken

Doelpunten: 6′ Pavlidis 1-0, 12′ Karlsson 2-0, 40′ De Wit 3-0, 56′ De Wit 4-0, 86′ Gudmundsson (strafschop) 5-0, 90′ Timber 5-1

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos (78′ Beukema), Martins Indi, Wijndal (c) (73′ Witry); Midtsjø (73′ Reijnders), De Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis (73′ Aboukhlal), Karlsson (83′ Koopmeiners)

Opstelling FC Utrecht: Paes; Van der Maarel (78′ Ter Avest), Van der Hoorn, Janssen, Warmerdam; Maher, Van de Streek (46′ Boussaid), Van Overeem (46′ Timber); Mahi (14′ Sylla), Douvikas (78′ Balk), Ramselaar

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant