Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Weghorst voor vier jaar naar Wolfsburg

De kogel is door de kerk. Wout Weghorst verlaat AZ en gaat in Duitsland voetballen voor VfL Wolfsburg. De transfer hing al maanden in de lucht, maar de laatste dagen werd het allemaal zeer concreet. Gister waren de clubs en speler al tot een akkoord gekomen, vandaag volgde een succesvolle medische keuring. Weghorst zal bij de landskampioen van 2009 een contract voor vier jaar ondertekenen.

Prestaties

Volgens Fox Sports kan de transfersom oplopen tot meer dan elf miljoen euro, afhankelijk van de bonussen. Die transfersom maakt Weghorst de op één na duurste uitgaande transfer, na Vincent Janssen. De 25-jarige international heeft uiteindelijk twee seizoenen in Alkmaar gespeeld en was daarin goed voor 45 treffers in 86 wedstrijden. Bij Wolfsburg wordt Weghorst de opvolger van Mario Gomez, die afgelopen winter vertrok naar zijn oude liefde VfB Stuttgart.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com