Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Weghorst terug bij selectie, debuut Boadu lonkt

Wout Weghorst keert terug in de wedstrijdselectie voor het duel met PEC Zwolle. De aanvaller raakte vorige week geblesseerd na een botsing met Gino Coutinho en moest het duel met Ajax daarom aan zich voorbij laten gaan. De vice-captain is inmiddels voldoende hersteld om morgen bij de selectie aan te sluiten. In een uitverkocht stadion wil de ploeg het seizoen op een waardige manier afsluiten. ‘We willen 71 punten halen, het is lang geleden dat dat is gebeurd’, geeft John van den Brom aan via de digitale kanalen van zijn club.

Motivatie

‘Bovendien hebben we de topscorer van Nederland in huis. Ik denk dat als we tegen Alireza zeggen dat we nergens meer voor spelen dat hij gek wordt. Het stadion zit vol, we spelen in nieuwe tenue, met nieuwe ballen.. Er zijn al met al zoveel dingen die zo’n wedstrijd interessant maken. Maar bovenal moet het vanuit je hart komen om het seizoen af te sluiten op een manier zoals we het hele jaar hebben gedaan’, aldus de coach.

Boadu

Een ander punt dat het duel misschien extra interessant maakt is het mogelijke debuut van Myron Boadu. Het 17-jarige supertalent stond dit seizoen lange tijd buitenspel met een blessure maar is inmiddels fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. De aanvaller maakte anderhalve week geleden zijn rentree bij Onder 19 en luisterde dat op met een doelpunt en een assist. Morgen kan hij in het duel met de Zwollenaren zijn officiële debuut maken voor het eerste elftal.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com