Elftal en Technische staf

Wandelgangen: ‘Italiaanse interesse in Koopmeiners en Ouwejan’

Het is inmiddels weer zomerstop, traditioneel de periode waarin de meeste transfers plaatsvinden. Maar ook de periode waarin de meeste geruchten de ronde doen. Toegegeven, veelal moeten deze met een korreltje zout genomen worden, maar desondanks willen we jullie de nieuwtjes niet onthouden. De laatste dagen was er in de Italiaanse media te lezen dat er vanuit de Serie A belangstelling is voor twee AZ’ers: Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan.

Thomas Ouwejan prijkte zelfs samen met Cristiano Ronaldo op de voorpagina van Tuttosport. De linksback zou volgens het medium in de belangstelling staan van Torino. De nummer zeven van het afgelopen seizoen zou in hem een goedkoper alternatief zien voor Mario Rui. Ook zou er vanuit Genoa belangstelling zijn voor Ouwejan. Sampdoria zou de linkspoot volgens Tutto Mercato graag aan de selectie toevoegen.

Koopmeiners

Ook Teun Koopmeiners mag zich volgens diverse Italianse media verheugen op interesse uit de Serie A. Lazio Roma zou in de aanvoerder van Jong Oranje de ideale versterking zien. Koopmeiners speelde dit seizoen voornamelijk centraal achterin, terwijl hij een positie op het middenveld prefereert. Simone Inzaghi zou hem echter als middenvelder zien. Eerder deed Lazio al succesvol zaken met AZ door Wesley Hoedt over te nemen.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com