Ingezonden

Waarom wedden op Jong AZ voordeliger kan zijn dan wedden op het eerste elftal

Voetbalwedstrijden, zeker als AZ speelt, zijn altijd al spannend en zorgen voor adrenaline. Wil je de ervaring echter nóg intenser maken, dan kun je gaan wedden op voetbalwedstrijden. Dan beleef je wedstrijden met een ander soort spanning. Het allermooiste is natuurlijk als AZ wint en jij er ook nog eens geld aan verdient omdat je daarop ingezet hebt. Maar het kan juist interessanter zijn om je geld te zetten op wedstrijden van Jong AZ in plaats van het eerste elftal van AZ. We leggen uit waarom.

Hogere quoteringen

Belangrijk bij een voetbalweddenschap zijn natuurlijk de quoteringen die bookmakers bepalen voor wedstrijden. Deze quoteringen bepalen immers met welke factor je inleg wordt vermenigvuldigd als je de juiste voorspelling hebt ingevuld, en dus hoeveel je aan zo’n weddenschap kunt verdienen. Desondanks kost het wedkantoren weinig moeite om mensen te trekken die willen wedden op grote wedstrijden, zoals in de Eredivisie of de Champions League. In lagere divisies zoals de Keuken Kampioen Divisie is het publiek en de interesse een stuk kleiner en is het moeilijker om mensen te verleiden om op de wedstrijden te wedden. Om het interessanter te maken, zie je voor lagere divisies daarom vaak hogere quoteringen. Dat betekent dat je dus meer zou kunnen verdienen met een goede voorspelling bij weddenschappen op wedstrijden in lagere divisies, zoals bijvoorbeeld bij die van Jong AZ.

Minder logische quoteringen

Er is echter nog een reden waarom quoteringen in de Keuken Kampioen Divisie interessanter kunnen zijn dan bij wedstrijden van het eerste elftal van AZ. Dat heeft te maken met de moeite die bookmakers steken in het bepalen van de quoteringen. Voor grotere wedstrijden worden statistieken verzamelend en geanalyseerd om een quoteringen te bepalen. Bij de lagere divisies wordt er vaak minder moeite in gestoken. Het gevolg daarvan is dat je bij wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie quoteringen kunt vinden die altijd helemaal logisch zijn als je op de hoogte bent van de competitie. Daar liggen mogelijkheden voor wedders om hier gebruik van te maken om mooie winsten te boeken, soms zelfs zonder een groot risico te nemen.

Gebruik je kennis

Als fan van AZ, ben je waarschijnlijk ook goed op de hoogte van de welke spelers van het eerste elftal meedoen bij Jong AZ en of er blessures zijn bij de sterkhouders van het team. Dit is een belangrijk variabel die een groot verschil kan maken op de mate van kwaliteit die aan de aftrap staat en op de mat gebracht wordt. Met een aantal betere spelers, kan Jong AZ sneller een goed resultaat boeken. Die kennis kan goed van pas komen wanneer je wilt gaan wedden op een wedstrijd van Jong AZ. En als je de Keuken Kampioen Divisie goed volgt, geeft dat natuurlijk ook nuttige input die je kunt gebruiken voor je voorspellingen.

Wedden op Jong AZ geeft natuurlijk een extra reden om de verrichtingen van de talenten van de club te volgen. Eigenlijk is dat natuurlijk een mooie luxe, dat je niet één maar twee teams van dezelfde club hebt om te volgen. Desalniettemin is het belangrijk om te waarschuwen dat je bij wedden op voetbal ook je inzet kunt kwijtraken. Het blijft immers gokken. Daarom is het verstandig om alleen te wedden met geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %