Ingezonden

Waar moet je rekening mee houden als je op wedstrijden van AZ wilt wedden?

AZ is het seizoen in de Eredivisie goed begonnen. Maar wat gaan onze Alkmaarse helden de komende maanden laten zien? Iedereen is razend benieuwd en kijkt uit naar een nieuw seizoen waarin AZ mee kan doen om een plaats in misschien zelfs de top 3. In de tussentijd leef je als fan van wedstrijd naar wedstrijd. Wellicht wed je ook weleens op de duels die AZ speelt. Maar waar moet je rekening mee houden als je dit doet?

Kijk niet alleen naar de vorm van AZ

AZ is het seizoen, zoals gezegd, lekker begonnen. Het kan zijn dat je daardoor de kansen van het team voor de volgende wedstrijd hoog inschat. Je bent daarnaast natuurlijk op de hoogte van alle ins en outs van AZ. Wie staan er op het veld in de volgende wedstrijd en wie zijn geblesseerd of uit vorm?

Hoewel je daarmee misschien veel kunt voorspellen voor de volgende strijd van AZ, moet je er ook rekening mee houden in je voetbal voorspellingen, dat ook de tegenstander van AZ kampt met blessures, vormdips of juist een compleet elftal dat ook een goede reeks heeft neergezet.

Door je te verdiepen in de statistieken van de tegenstanders van AZ, zoals je ze terugvindt op bijvoorbeeld Dodgerbet.com, weet je ook beter hoe AZ zich verhoudt ten opzichte van de volgende opponent. Maken we een kans, of is het andere team te veel op stoom en op volle kracht?

Laat emoties niet de overhand nemen

Statistieken zijn je belangrijkste raadgever als je wedt op AZ. Hoe doet het team van coach Pascal Jansen het tot dusver en in welke opstelling verschijnt AZ aan de aftrap?

Hoewel statistieken en feiten de doorslag geven, kun je als fan ook elke week weer de wens hebben dat AZ wint. Natuurlijk is het fijn als er elke week drie punten in de tas zitten, maar dat is niet altijd het meest reële scenario. Zelfs de grootste en beste teams morsen weleens punten.

Soms is een verlies of een gelijkspel voorspellen beter voor je kansen, maar ben je daar emotioneel niet klaar voor. Laat echter die emoties niet de overhand nemen als je correct wilt voorspellen.

Kies een bookmaker met goede quoteringen

Tot slot is het belangrijk een bookmaker te kiezen met goede quoteringen. Dat worden ook wel odds genoemd. Dit is eigenlijk een soort som waarmee je inzet wordt vermenigvuldigd. Stel je voor dat je inzet op AZ tegen Ajax en de quotering voor winst van AZ is 3.00. Jij zet 10 euro in op AZ als winnaar. Je wint dan 30 euro (of eigenlijk 20 euro, want je hebt 10 euro ingezet).

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %