Ingezonden

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – AZ

AZ gaat zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam in speelronde 2 van de Eredivisie. Geven de Alkmaarders de goede competitiestart een vervolg op Het Kasteel?

AZ gaat zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam in speelronde 2 van de Eredivisie. Geven de Alkmaarders de goede competitiestart een vervolg op Het Kasteel?

Op de website van Footystats.org worden allemaal interessante voetbalstatistieken gedeeld. De website, die sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar is, staat bekend als een van de grootste databases inzake voetbalstatistieken.

Winstkansen

Sparta Rotterdam begon het nieuwe Eredivisie-seizoen met een doelpuntloos gelijkspel tegen SC Heerenveen, terwijl AZ met 2-0 won van Go Ahead Eagles. Myron van Brederode maakte in die wedstrijd veel indruk. De verwachting is dat de vleugelaanvaller dit seizoen veel in actie komt vanwege het naderende vertrek van Jesper Karlsson.

Gezien de statistieken uit het verleden – zes overwinningen van AZ in de laatste elf onderlinge ontmoetingen – en de huidige vorm ligt een Alkmaarse overwinning voor de hand. Volgens de statistieken van FootyStats heeft AZ 60 procent kans op een zege, Sparta Rotterdam slechts 40.

Doelpunten

Een doelpuntrijk duel tussen Sparta Rotterdam en AZ valt niet uit te sluiten. De kans dat er meer dan drie keer wordt gescoord is namelijk zo’n 50 procent.

Statistieken

Overigens biedt FootyStats uitgebreide statistieken voor niet alleen de grotere bekende competities, maar geeft het ook aandacht aan de kleinere en minder bekende competities. De site geeft deze minder bekende competities aandacht omdat deze minder bekend zijn bij de bookmakers en zo dus ook vaker meer winstgevend zijn. Neem eens een kijkje of open een account via https://footystats.org/nl/register.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %