Supporterszaken

‘Volgende keer nul AZ-supporters bij Heerenveen’

Burgemeester Avine Fokkens van Heerenveen heeft besloten dat AZ-supporters voorlopig niet welkom zijn bij thuiswedstrijden van sc Heerenveen. Dit naar aanleiding van het incident van afgelopen weekend waarbij fakkels vanuit het uitvak op het veld werden gegooid.

Geen voorstander van een algeheel verbod voor uitsupporters

Tegenover Omrop Fryslân uitte Fokkens haar frustratie over de uitsupporters: “Het is schandalig dat een kleine groep mensen het voortdurend verpest voor de meerderheid,” zei ze.

Fokkens is geen voorstander van een algeheel verbod op uitsupporters, zoals Heerenveen-trainer Kees van Wonderen suggereerde na de wedstrijd. Ze zou het jammer vinden als er helemaal geen uitpubliek meer bij het voetbal zou mogen komen. “Het is belangrijk voor spelers, vooral die van buiten komen, om hun supporters te hebben. Bovendien is een vol stadion financieel belangrijk voor een club. Maar zoals het nu gaat, is het verre van gezellig en veilig,” lichtte Fokkens toe.

Volgende keer nul supporters van AZ bij Heerenveen

Er zijn landelijke afspraken gemaakt tussen gemeenten en de KNVB om het probleem aan te pakken, waaronder het ‘handelingskader’. Voor de wedstrijd tegen AZ had Fokkens al maatregelen genomen door het aantal toegestane AZ-supporters te verminderen van 1.200 naar 350, vanwege eerder wangedrag. “Wat mij betreft is het de volgende keer met AZ heel duidelijk: nul supporters,” concludeerde Fokkens.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %