Overig nieuws

Vlaar pleit voor verbod op kunstgras

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Als het aan AZ-verdediger Ron Vlaar ligt, komt er zo spoedig mogelijk een verbod op het spelen van kunstgras in de Eredivisie. De aanvoerder van de Alkmaarders en die van elf andere clubs uit de hoogste competitie, hebben dat in een statement aan de KNVB laten weten.

”De bal gedraagt zich anders op kunstgras”, stelt Vlaar, die woensdag met AZ wist te winnen bij FC Groningen (1-4). De Hensbroeker vindt dat clubs die op deze ondergrond spelen en trainen, een voordeel hebben. ”Het is nadelig als je niet vaak op kunstgras traint. Ik speel ook (onbewust) voorzichtiger op kunstgras, door mijn blessureverleden.”

Ontwikkeling

Het statement betreft een initiatief van spelersvakbond VVCS, waar voormalig AZ-speler Danny Hesp de dienst uitmaakt. Hij stelt dat het spelen op kunstgras de ontwikkeling van het Nederlands voetbal negatief beïnvloedt.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker