website laten maken in alkmaar
Europees Voetbal

Vlaar: ‘Moeten winnen’

AZ neemt het vanavond in Den Haag op tegen het Kazachse Astana. Voor dit belangrijke duel keert Jonas Svensson terug van een schorsing, nadat hij in de eerste groepswedstrijd tegen Partizan rood pakte. Slot en Vlaar blikten woensdagmiddag vooruit op het treffen met FC Astana.

Slot
Slot zegt dat AZ meer uit dode spelmomenten moet zien te halen: ”Als we zowel in de Eredivisie als in de Europa League de aansluiting willen vinden met de top, dan zullen we in standaardsituaties echt beter voor de dag moeten komen.” Dit gebrek kwam tegen Manchester United ook aan het daglicht: “Wij waren toen veel beter en dat kwam onder meer naar voren uit de cornerverhoudingen: 10 voor en 1 tegen. Toch hebben we geen goal gemaakt. Dat kan soms wel eens het verschil maken in het winnen van wedstrijden.”

Vlaar
Ron Vlaar keek woensdag nog even terug op de afgelopen twee competitiewedstrijden van de Alkmaarders: “We hebben afgelopen zaterdag verloren, dat is een feit. Maar zowel in die wedstrijd, als in de twee duels ervoor hebben we onszelf tekort gedaan.” Desondanks maakt de centrale verdediger zich geen zorgen: “We weten heel goed waar we mee bezig zijn. Dat willen we donderdag weer laten zien.” Vooruitblikkend op de wedstrijd van vanavond was Vlaar duidelijk: “Als we Europees willen overwinteren, moeten we morgen zeker winnen.”

Astana
De tegenstander van vanavond staat laatste in groep L van de Europa League. De Kazachen hebben nog geen punten behaald, na nederlagen tegen Manchester United (1-0) en Partizan Belgrado (1-2). In de competitie gaat het een stuk voortvarender voor Astana. Daar staan zij na 29 competitieduels tweede. Afgelopen weekend won het team van trainer Hryhorchuk met 3-1 van koploper Kairat, waar AZ vorig jaar nog door werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Een oude bekende bij Astana is Dorin Rotariu. De Roemeen wist bij de Alkmaarders nooit een basisplaats veroveren, maar start bij Astana wel geregeld in de basiself.

Live volgen
AZ – FC Astana begint vanavond om 18.55 in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en staat onder leiding van Enea Jorgji. De wedstrijd is live te volgen op FOX Sports.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar