website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Vlaar jaar langer bij AZ

Ron Vlaar heeft zijn aflopende contract bij AZ met een seizoen verlengd. De verdediger ligt nu vast tot medio 2021. Vlaar keerde in 2015 terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en in 2005 onder Co Adriaanse doorbrak in het eerste elftal. In 2006 verliet hij de Alkmaarders voor een avontuur bij Feyenoord, waarna hij ook nog voor Aston Villa speelde.

‘Ik ben super blij met deze contractverlenging’, reageert Vlaar op de digitale kanalen van zijn club. ‘Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan.’

In totaal speelde Vlaar tot dusver 134 wedstrijden in het shirt van AZ, waarvan twintig in het afgelopen seizoen. Komend seizoen gaat de 32-voudig international zijn achtste contractjaar in in Alkmaar, iets dat de stopper een goed gevoel geeft. ‘Het maakt me trots dat er toch weer een jaar bij komt, want het blijft iets speciaals om voor AZ te spelen. De club is in zijn algemeenheid heel goed bezig. Met een duidelijke visie, een plan en ambitie willen we meedoen om de titel. Afgelopen seizoen konden we dat helaas net niet afmaken, maar we willen deze lijn keihard doortrekken.’

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar