Ron Vlaar heeft het uitstekend naar zijn zin in Alkmaar. Het contract van de centrale verdediger loopt medio 2018 af, maar als het aan de stopper zelf ligt zal hij niet meer voor een andere club uitkomen. ‘Ik heb niet meer de intentie om weg te gaan’, aldus Vlaar tegenover  Elf Voetbal. ‘Het plaatje klopt nu. Ik zit ook niet meer te wachten op een avontuur in Verweggistan. Voor mij is de cirkel nu rond’, verklaart de aanvoerder.

Toekomst

We geeft de international aan dat hij ook aan een leven na het voetbal denkt, al wil hij voorlopig nog deel uit blijven maken van het project als actieve voetballer. ‘AZ is een ambitieuze club, volop in ontwikkeling en met een goede jeugdopleiding. We kunnen de komende jaren echt iets moois opbouwen. Na mijn carriere wil ik kijken of trainer worden iets is voor mij. Of dat ik iets kan betekenen in de jeugdopleiding.’

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

13 Replies to “Vlaar: ‘Ik heb niet de intentie om te vertrekken’”

 1. Niet meer de intentie om weg te gaan, hahaha. Zijn volgende club wordt Kolping Boys, amateurs!!

  1. Ehh, iets meer respect misschien?!
   Een jongen uit de regio met uiteindelijk mooie carrière die zich graag aan AZ wil binden. Zien we ook wel eens anders he…

   En of ie (nog) wordt opgesteld bepaald uiteindelijk onze trainert.

 2. Dit seizoen valt weer als een kaartenhuis in, Vejinovic, Stengs lange tijd uit de roulatie. Vlaar begint onstabiel en oud te worden. Wuytens/ vd Eijden vallen zwaar tegen in het centrum, een echte linksbuiten hebben we niet..behalve Dos Santos maar die laat het niet zien. Zelfde geldt voor Jahanbasksk die zwaar uit vorm is geraakt..

  Aankopen Friday en Garcia laten ons in de steek en hebben nog niks laten zien. van Rhijn jaartje gehuurd en is pas over 6 maanden fit..

  Ik som het allemaal deprimerend op maar dit is wel de werkelijkheid.. Tuurlijk zijn er ook lichtpuntjes(jeugdopleiding) maar over het algemeen gaat dit weer een verloren worden..

  Brom heeft aangegeven aantrekkelijk voetbal te willen spelen maar hoe naïef ben je om tegen Feyenoord 90minuten dat te willen doen? Tuurlijk pakte dat goed uit met die 1-0 van Weghorst (onterecht afgekeurd) maar kom op ik bespeur geen tactisch spel onder leiding van Brom!

  1. Tactisch inzicht heeft vd Brom nooit gehad. Enkele ‘hoogte’puntjes de afgelopen jaren verbloemden het trage, doorzichtige en slechte spel..
   Van mij had ie vorig jaar winterstop al zijn koffers gepakt, maar er moest zonodig verlengd worden, omdat FdB niet wilde.
   Misschien nu wel…

   1. Buiten 020 is FdB nergens geslaagd. Hou toch op zeg. Krijg je het bekende DOMINANTE spel, bal bezit voetbal, tikkie breed tikkie terug. Das nog saaier dan wat we nu al zien.

 3. We moesten die wedstrijd tegen Excelsior thuis gewoon winnen dan was er niks aan de hand geweest… dan stond je gelijk met Feyenoord gedeeltelijk 2e plaats…

  Daarna komt Feyenoord op bezoek dan begint je veel lekkerder aan de wedstrijd als je die dan verliest 1-2 of 0-2 ga je toch beter van het veld af dan nu. Feyenoord heeft gewoon kwalitatief een betere selectie. Als je punten pakt tegen de top3 is dat mooi meegenomen..

  maar kom op waarom krijg je zoveel tegendoelpunten.. Niks geleerd van vorig seizoen?

  1. Dat weet toch iedereen dat Huiberts en co met hun eigen vrienden clubje blijven spelen en ze hebben er geen boodschap aan dat de supporters die slechte rommel moeten aanzien voor hun dure geld!
   Dat weet iedere AZ fan want zij alléén (de leiding) maken de dienst uit en doen goede dingen maar blijven in gebreke deze trainer te vervangen, want zijn houdbaarheidsdatum is al een jaartje verstreken!

 4. je moet dat ook niet doen Ron je bent op je retour bouw lekker af bij AZ de club die je opgeleid heeft.
  moo dat je wil proberen als trainer verder tegaan.je heb jaar in een van de zwaarste competitie gespeeld van de wereld.je bent 33 jaar dus neem dit wijse besluit.

 5. Mooi toch dat een speler met zo’n palmares zich wil blijven verbinden aan de club. Hulde.

 6. Veel respect voor Ron. echte prof. hard voor zichzelf en voor anderen. 1e half jaar 2016 was hij echt van beton. nu is het minder, maar hij gaat er wel voor en meer dan dat. Wijs zou zijn als hij na dit seizoen aan AZ verbonden blijft als trainer. Alleen als hij dit jaar helemaal fit blijft en oude niveau haalt, dan nog een jaar aan vast plakken.
  over elftal: Van Rhijn proberen in het centrum. Koopmeiners of Midsjö op plek Marko. en aub niet meer Dos Santos. totdat hij wekelijks uitblinker is bij Jong AZ en wat doet aan zijn mentaliteit.

Comments are closed.