website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Vijf AZ’ers in voorselectie Oranje

Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot maken deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Het vijftal mag daardoor hopen op een oproep voor de definitieve selectie van Dwight Lodeweges voor de Nations League volgende maand. Oranje speelt daarin op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italie.

Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot maakten eerder al deel uit van het keurkorps van Ronald Koeman, waarbij de twee eerstgenoemden hun debuut maakten tegen Estland. Boadu was daarin meteen trefzeker, terwijl Stengs goed was voor twee assists. Bizot zat al diverse malen bij de definitieve selectie, maar wacht nog op zijn debuut. Koopmeiners en Wijndal haalden nog niet eerder de definitieve selectie.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar